/ - TAMARA VUJOVIć - FOTO: MKM
13/12/2023 u 19:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Ministarstvo kulture i medija predano će da radi na poboljšavanju položaja novinara

Najoštije osuđujem prijetnje i uvrede upućene Danici Nikolić, navela je ministarka

Ministraka kulture i medija Tamara Vujović osudila je prijetnje i uvrede upućene urednici M portala Danici Nikolić i njenim koleginicama.

- Protivim se svakom obliku prijetnji i nasilja, jer prijetnje nisu samo napad na novinarke i novinare, već i na samu suštinu slobode izrazavanja, slobode medija i samu demokratiju. Ne smijemo dozvoliti da budemo država u kojoj se novinari osjećaju nebezbjedno.  Dužnost i etika novinara je da rade ne u interesu bilo kog centra moći, već isključivo u interesu javnosti, novinari koji casno rade svoj posao, imaju pravo na svoj stav i na njegovo slobodno izrazavanje. Očekujem brz dogovor nadležnih organa, jer da bi pretnji bilo manje, ili ih ne bi bilo uopšte, potrebno je da institucije efikasnije reaguju i da oni koji prijete znaju da ce takvo ponasanje biti sankcionisano- istakla je ona.

U Ministarstvu kulture i medija nastaviće da predano radimo na poboljšavanju položaja novinara i novinarki u Crnoj Gori, njihovoj bezbijednosti prije svega, njihovog prava na rad bez pritisaka, njihove slobode izražavanja, u skladu sa etičkim kodeksom novinarske profesije, bez pristrasnosti i bez izuzetka.

- Saglasimo se oko toga da oko nekih tema ne moramo biti saglasni"  i to je mjera demokratskog dijaloga. Prijetnje i napadi su prekršajna i krivična djela- istakla je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:41