Novica Vuković - Fan Kun / - MF
24/11/2023 u 12:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković-Fan Kun: Kina podržava evropski put Crne Gore

Crna Gora Kinu vidi kao jednog od primarnih partnera u projektima koji se tiču infrastrukture i savremenih tehnologija, budući da je Kina u tim oblastima respektabilan primjer na globalnom nivou - kazao je Vuković

Ministar finansija Novica Vuković primio je danas u prvu, kurtoaznu posjetu, ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Fana Kuna, saopšteno je iz ministarstva.

Tom prilikom bilo je riječi o tradicionalnom partnerstvu i mogućnostima produbljivanja praktične saradnje između dvije države, kao i o aktuelnim ekonomskim prilikama u Crnoj Gori i regionu.

- Narodna Republika Kina podržava evropski put Crne Gore, uvjerena da Crna Gora, paralelno, može graditi dobre odnose sa našom zemljom i postati spona za komunikaciju kineskih kompanija sa Evropom - kazao je ambasador Fan.

Tokom otvorenog razgovora, u prijateljskom tonu, Vuković i Fan su se osvrnuli i na najvažniji zajednički projekat dvije zemlje, izgradnju  prve dionice autoputa Bar-Boljare, istakavši zajedničko očekivanje da će i u narednom periodu biti značajnijih partnerskih projekata u oblastima od obostranog interesa.

Ministar Vuković saopštio je da

- Crna Gora Kinu vidi kao jednog od primarnih partnera u projektima koji se tiču infrastrukture i savremenih tehnologija, budući da je Kina u tim oblastima respektabilan primjer na globalnom nivou - kazao je Vuković, dodajući da produktivnu i uspješnu saradnju očekuje i u turizmu, poljoprivredi, zaštiti životne sredine, zelenoj ekonomiji i digitalizaciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:55