/ - FOTO: MPNI
22/02/2024 u 15:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za obrazovni sistem Crne Gore obezbijeđeno 11 miliona eura granta EU

Ministarka Anđela Jakšić-Stojanović je naglasila da je obrazovanje jedan od ključnih stubova svakog društva, a kontinuirano unapređenje njegovog kvaliteta treba da bude prioritet na svim nivoima

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović,  potpredsjednik Evropske investicione banke, Kuriakos Kakourus i predstavnik Uprave za kapitalne projekte, Esmin Bećović, potpisali su danas ugovor o donaciji zahvaljujući kojem će obrazovne ustanove u našoj državi  biti značajno unaprijeđene u infrastrukturnom smislu.

Grant EU od 11 miliona eura za modernu obrazovnu infrastrukturu

Za obrazovni sistem Crne Gore obezbijeđeno je 11 miliona eura granta EU, kako bi se omogućila modernizacija i opremanje ukupno 13 obrazovnih objekata, uključujući vrtiće, osnovne, stručne i srednje škole.

Ministarka Anđela Jakšić-Stojanović je naglasila da je obrazovanje jedan od ključnih stubova svakog društva, a kontinuirano unapređenje njegovog kvaliteta treba da bude prioritet na svim nivoima.

- Na početku svog mandata, rekli smo da započinjemo jedan od najvećih investicionih ciklusa u istoriji i obećali da će ovo biti godina velikih infrastrukturnih projekata. Jedan od mehanizama koji će nam u tome pomoći je projekat "Unapređenje crnogorskog obrazovanja". Današnje potpisivanje ugovora, predstavlja značajan korak ka ostvarivanju naše vizije, a to je izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru - KAZALA JE ONA.

Na svečnom potpisivanju ugovora o donaciji obratili su se i predstavnik delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Ingve Engstorm, kao i ambasadorka Italije u Crnoj Gori, Nj. E.  Andreina Marsela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 15:45