Bogdan Božović / - SNP
14/03/2024 u 15:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božović: Narodu potrebni dostupni stambeni krediti

Razgovori koje je guvernerka Centralne banke Crne Gore Irena Radović vodila sa Udruženjem banaka o rješavanju problema previsokih kamata na stambene kredite je dobar početni korak, kazao je Bogdan Božović, poslanik SNP-a.

On je istakao da su u SNP-u zadovoljni što se prepoznaje potreba za podrškom i zaštitom građana, a time i interesa države.

- Iako su nove mjere dobrodošle, ne smijemo zaboraviti na one građane koji su ranije uzeli stambene kredite i kojima su kamate i rate sada veće za 50 odsto. Građani Crne Gore koji su u prethodnim godinama uzeli stambene kredite, sada na primjer umjesto 300, plaćaju ratu čak 450 eura. Ovo je posljedica velikog povećanja kamata od strane banaka - kazao je Božović.

Ističe da stoga SNP pozdravlja razgovore, ali i očekuje od Centralne banke da usvoji konkretne mjere koje će zaštiti građane od zelenaških kamata.

- Neophodna su rješenja koja će ograničiti kako povećanje kamata od strane banaka, tako i sticanje nepravednog profita na račun građana Crne Gore. Nije problem profit za banke, ovo je pitanje zaštite naših građana od zelenašenja i interesa naše države - saopštio je poslanik SNP-a.

Ističe da oni kao partija očekuju da Centralna banka Crne Gore i guvernerka rade u interesu građana i države.

- Da neće ponavljati greške iz prošlosti kada su interesi banaka i korumpiranog režima bili u prvom planu. Ohrabruje što nova guvernerka donosi promjene, SNP daje pruža podršku da se i budućem periodu nastavi sa konkretnim djelovanjem koje će olakšati svakodnevicu građanima - naveo je Božović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:37