/ FOTO: Vlada CG
01/12/2023 u 19:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Vlada će unaprijediće ambijent za mala i srednja preduzeća

Ambasadorka Meken uputila je čestitke potpredsjedniku Vlade na imenovanju u 44. Vladi i poželjela mu uspjeh na realizaciji planiranih projekata

 Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj sastao se danas sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori  Don Meken.

Ambasadorka Meken uputila je čestitke potpredsjedniku Vlade na imenovanju u 44. Vladi i poželjela mu uspjeh na realizaciji planiranih projekata.

Potpredsjednik Đejošaj je upoznao britansku ambasadorku sa prioritetima 44. Vlade, te istakao da je Crna Gora prozapadna i kao takva kredibilan NATO partner.

- Vlada Crne Gore će sprovesti ekonomske reforme, unaprijediće ambijent za mala i srednja preduzeća i pojačaće inspekciju kako bi suzbila sivu ekonomiju. Vjerujemo da će to doprinijeti jačanju povjerenja stranih investitora -  poručio je Đeljošaj.-

Ambasadorka Meken je pozdravila napore Vlade Crne Gore na putu evropskih integracija, a posebno se interesovala za planove razvoja ekonomije i zelene energetike. Sagovornici su se saglasili da te oblasti mogu biti interesantne britanskim investitorima.

Na kraju susreta sagovornici su istakli odlične odnose Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, te dogovorili nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.      

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:34