/ - FOTO: EKO FOND
27/11/2023 u 13:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Eko fond: Javni konkurs za dodjelu subvencija za zamjenu električnih uređaja

Prilikom odlaska u kvalifikovano prodajno mjesto i kupovine novog uređaja, građanin uz identifikacioni kod i lični dokument kupuje uređaj po važećoj cijeni

Eko fond je objavio javni konkurs za građane za dodjelu subvencija za zamjenu električnih uređaja u domaćinstvima novim energetski efikasnim uređajima.

- U okviru pilot projekta, građanima je omogućeno da se putem informatičke aplikacije prijave, kako bi stekli uslov za dodjelu subvencije (refundacije) od strane Eko fonda u iznosu 100 eura za kupovinu jednog novog energetski efikasnog  električnog uređaja za domaćinstvo sa liste kvalifikovanih uređaja i prodajnih mjesta, a uz obavezu predaje starog uređaja iste kategorije prilikom preuzimanja novog uređaja- navodi se u saopštenju.

Prilikom odlaska u kvalifikovano prodajno mjesto i kupovine novog uređaja, građanin uz identifikacioni kod i lični dokument kupuje uređaj po važećoj cijeni.

- Ukoliko prodavac uvidom u informatičku aplikaciju utvrdi da je identifikacioni kod validan i da su podaci ispravno uneseni, verifikuje iskorišćenost KOD-a i građanin potpisuje ugovor o namjenskom korišćenju sredstava koji definiše prava i obaveze između Eko fonda i korisnika- navodi se u saopštenju.

Informatička aplikacija za prijavu i lista kvalifikovanih distributera, prodajnih mjesta i uređaja nalazi se na sajtu Eko fonda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. februar 2024 02:27