/ - FOTO: MPšV
29/11/2023 u 18:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Inicijalno dogovoreni novi projekti iz oblasti vodoprivrede i ribarstva

Joković je naglasio da svi projekti podrške djeluju sinergetski na razvoj crnogorske poljoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković sastao se sa delegacijom Svjetske banke, koju su predvodili šef kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Kristofer Šeldon i ekonomista Svjetske banke, Denis Mesihović. Tema sastanka bili su tekući i budući projekti iz oblasti poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva i ribarstva.

- Imajući u vidu izvještaj iz oktobarske misije Svjetske banke u Crnoj Gori, prilikom razgovora naglasak je stavljen na izradu novog petogodišnjeg Partnerskog okvira za Crnu Goru i na prioritete koje će biti uvršteni u dokument. Inicijalno su dogovoreni novi projekti iz oblasti  vodoprivrede i ribarstva, kao i potencijalna saradnja u oblasti šumarstva, prevashodno u cilju zaštite životne sredine. Dat je osvrt i na realizaciju tekućih projekata, prevashodno MIDAS 2 i SDIP (Program Sava-Drina koridor), gdje su se akteri sastanka  saglasili o preostalim aktivnostima koje je potrebno realizovati u cilju blagovremenog ispunjavanja predviđenih obaveza- navodi se u saopštenju.

Ministar Joković je naglasio da svi projekti podrške djeluju sinergetski na razvoj crnogorske poljoprivrede, te da su pozitivne ocjene najkredibilnijih svjetskih finansijskih institucija najbolji pokazatelj da poljoprivreda Crne Gora ide koracima napretka.

Sastanku su prisustvovali i sekretar Ministarstva, Igor Nišavić, koordinatori MIDAS 2 i SDIP projekata, direktor Direktorata za vodoprivredu i predstavnici Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju i Odjeljenja za međunarodnu saradnju i IPA projekte.

Predstavnici Svjetske banke su čestitali reizbor Jokovića na funkciju ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao jedne od ključnih implementacionih institucija kada je u pitanju saradnja Crne Gore i Svjetske banke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jul 2024 21:41