Vladimir Joković / - FOTO: SNP
26/02/2024 u 22:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković: Projekti TIKA značajni za poljoprivredne proizvođače

Joković sastao se sa koordinatorkom TIKA-e u Podgorici sa kojom je razgovarao o uspješnim projektima koje TIKA sprovodi u različitim sektorima poljoprivrede, s posebnim naglaskom na projekte u pčelarstvu, maslinarstvu, plasteničkoj proizvodnji i malinarstvu

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), realizovala je do sada mnoštvo projekata koji su bili važni za poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Resorni ministar Vladimir Joković sastao se sa koordinatorkom TIKA-e u Podgorici Nihal Ersoy sa kojom je razgovarao o uspješnim projektima koje TIKA sprovodi u različitim sektorima poljoprivrede, s posebnim naglaskom na projekte u pčelarstvu, maslinarstvu, plasteničkoj proizvodnji i malinarstvu.

- Ersoy je predočila ključne inicijative koje su doprinijele unapređenju poljoprivredne proizvodnje u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju.

Joković je izrazio zahvalnost na dosadašnjim projektima koje je TIKA realizovala, ocijenivši saradnju izuzetno uspješnom i važnom za poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori.

On je istakao da je ova saradnja od velikog značaja za unapređenje života stanovnika u ruralnim sredinama, posebno naglašavajući projekte od društvene koristi.

- Ovaj sastanak predstavlja korak naprijed ka jačanju veza između Ministarstva poljoprivrede i agencije TIKA, uz očekivanje da će budući projekti doprinijeti daljem prosperitetu poljoprivrednog sektora u zemlji - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:44