/ - FOTO: AERODROM TIVAT
02/05/2024 u 14:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Još jedna nova linija u Tivtu: Doček za putnike iz Birmingema

Nakon London Stansteda i Izmira, nova destinacija na Aerodromu Tivat od danas je Birmingem. Ovu liniju je otvorio Jet2, a doček za putnike organizovala je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Aerodromima Crne Gore.

- Prethodnog mjeseca dočekali smo putnike prvog leta avio kompanije Jet2.com iz Londona, a danas imamo zadovoljstvo da dočekamo prve putnike iz Birmingema. Uvođenje novih linija ka Crnoj Gori od strane kompanije Jet2 je od ogromnog značaja za Crnu Goru imajući u vidu da je riječ o najvećem britanskom turoperatoru i jednoj od vodećih britanskih avio kompanija. Riječ je o kompaniji koja saobraća ukupno iz 11 britanskih gradova, što predstavlja tržište od ukupno 51 miliona ljudi -  izjavila je direktorica NTO, Ana Tripković Marković.

image
- FOTO: AERODROM TIVAT

U susret otvaranju ove avio linije, kako je dodala, NTO je prethodne godine u saradnji sa ovim turoperatorom realizovala opsežnu marketinšku kampanju na tržištu Velike Britanije i prvi put učestvovala na godišnjem događaju "A night with the stars" u Birmingemu, koji je okupio preko hiljadu turističkih agenata koji putem Call centra Jet2 direktno prodaju aranžmane koji su u ponudi, što je bila prilika da ih detaljnije upoznamo sa ponudom Crne Gore.

(FOTO) Preliminarni red letjenja tokom ljetnje sezone na Aerodromima Crne Gore

image
- FOTO: AERODROM TIVAT

-Vjerujemo da su stvaranju uslova za nove avio linije doprinijele i intenzivne promotivne aktivnosti NTO ka tržištu Velike Britanije, koje su tokom 2023. godine između ostalog, obuhvatile kampanju na TV i online kanalima najuticajnije medijske kuće BBC, kao i kampanju u saradnji platformom broj jedan za rezervaciju putovanja (Expedia) na ovom tržištu, kao i saradnju sa prestižnim britanskim medijima, te prisustvo na najznačajnijim sajmovima i poslovnim radionicama - objasnila je Tripković Marković. 

image
- FOTO: AERODROM TIVAT

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Vladan Drašković saopštio je da se u junu očekuje otvaranje još jedne nove linije koja će povezati Tivat i Ujedinjeno Kraljevstvo.

image
- FOTO: AERODROM TIVAT

-Riječ je o Bristolu i letovima koje će realizovati avio-kompanija easyJet. U praksi pokazujemo rezultate sinhronizovanog institucionalnog nastupa u kontekstu jačanja avio-dostupnosti Crne Gore - rekao je Drašković.

Aerodromi Crne Gore su od 1. januara do 28. aprila opslužili preko pola miliona putnika što je oko 30 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine.

Aerodrom Podgorica sa preko 400 hiljada putnika bilježi rast od oko 45 odsto u poređenju sa 2019. godinom, dok je Aerodrom Tivat, gdje je od početka godine opsluženo preko 105 hiljada putnika, na oko 91 odsto rezultata iz tog perioda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 17:16