Sa jedne od sjednica Vlade / - VLADA/SASAMATIC
21/05/2024 u 13:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Luka Budva se daje na upravljanje Morskom dobru

Vlada Crne Gore je na telefonskoj sjednici, 20. maja, usvojila Informaciju kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru, naveli su u saopštenju.

- Sporazum o predaji državine Luke Budva će, shodno Odluci, biti potpisan od strane Dukley Marina d.o.o Budva i Javnog preduzeća za upravijanje morskim dobrom Crne Gore - kazali su iz Vlade.

Prethodno je, kako su pojasnili, Vlada zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da obrazuje komisiju za popis privremenih objekata u Luci Budva, kao i specijalizovane mehanizacije i opreme koja se nalazi u okviru Luke Budva za obavijanje djelatnosti nautičkog turizma.

Budvanska marina ni na nebu ni na zemlji

Komisija je pristupila popisu 17.05.2024. godine, i utvrđeno je da ukupna tržišna vrijednost popisane imovine iznosi 663.462,44 eura, dodali su.

Iznos od 663.462,44 eura isplatiće se iz tekuće budžetske rezerve, dok će isti iznos biti refundiran od strane Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore nakon završetka ljetnje turističke sezone 2024. godine, a najkasnije do 01. oktobra 2025. godine, zaključuju iz Vlade u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

16. jun 2024 01:49