Ministarstvo finansija / - FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA/ FACEBOOK
30/11/2023 u 16:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo finansija: Predstavljen izvještaj o procjeni sistema javnih nabavki u Crnoj Gori

Konstatovano je da je MAPS projekat prepoznao reformske aktivnosti koji su proteklih godina sprovedene u okviru politike javnih nabavki, a u tom procesu akcentovana je uloga i doprinos Ministarstva finansija, kao nosioca pomenute politike i ključnog aktera reformskih procesa

Ministarstvo finansija ima autoritativnu i uvaženu ulogu u sistemu javnih nabavki, kako sa aspekta naručilaca, tako i ponuđača, ocijenjeno je tokom prezentacije izvještaja o procjeni sistema javnih nabavki u Crnoj Gori.

Izvještaj je pripremljen u okviru projekta Metodologija za procjenu sistema javnih nabavki (MAPS), koji Ministarstvo sprovodi u saradnji sa Svjetskom bankom (SB), sa ciljem validacije nalaza i preporuka izvještaja.

Tokom prezentacije kojoj su prisustvovali šef kancelarije SB za Crnu Goru, Christopher Sheldon, i generalna direktorica Direktorata za politiku javnih nabavki u Ministarstvu finansija, Jelena Jovetić, ocijenjeno je da je ova sveobuhvatna procjena rezultat zajedničkih napora svih institucija u sistemu javnih nabavki, koje su doprinijele da dobijemo koristan i što realističniji dokument koji će poslužiti kao osnova za dalje strukturne reforme i unapređenje propisa i praksi u ovoj oblasti.

- Konstatovano je da je MAPS projekat prepoznao reformske aktivnosti koji su proteklih godina sprovedene u okviru politike javnih nabavki, a u tom procesu akcentovana je uloga i doprinos Ministarstva finansija, kao nosioca pomenute politike i ključnog aktera reformskih procesa - navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da projekat ima za cilj detaljnu procjenu sistema javnih nabavki u Crnoj Gori, pri čemu je poseban fokus stavljen na elektronski sistem javnih nabavki, identifikaciju postignuća i eventualnih nedostataka, kao i davanje preporuka za njihovo ublažavanje ili otklanjanje.

Projekat se realizuje na zahtjev Ministarstva finansija, sa ciljem kreiranja osnova za nastavak reforme politike javnih nabavki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 10:35