Sa potpisivanja sporazuma Saše Mujovića i Draška Boljevića / - FOTO: AGENCIJA CG NEWS
22/04/2024 u 14:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mujović i Boljević potpisali sporazum: Podsticanje energetske efikasnosti u domaćinstvima

Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović i izvršni direktor Eko-fonda, Draško Boljević potpisali su danas Sporazuma o saradnji sa ciljem implementacije “Programa za podsticanje energetske efikasnosti u domaćinstvima”.

Ovaj značajan iskorak predstavlja snažnu inicijativu u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i smanjenju emisije ugljenika u našoj zajednici, zaključili su ministri.

Cilj implementacije Programa, kao instrumenta finansijskih podsticaja je uvođenje novih tehnologija u sektoru domaćinstava, koje će doprinijeti unapređenju  energetske efikasnosti i povećanom korišćenju dostupnih i obnovljivih izvora energije, te rezultirati smanjenjem potrošnje energije, nižim troškovima i unapređenju komfora u stambenim objektima.

- Sporazum je rezultat partnerske saradnje, čiji je cilj da se podstakne svijest o važnosti energetske efikasnosti i pruži podrška građanima u smanjenju njihovih energetskih troškova. Program će pružiti domaćinstvima pristup resursima, alatima i subvencijama kako bi unaprijedili energetsku efikasnost svojih domova, što će rezultirati dugoročnim ekonomskim i ekološkim koristima - istakao je ministar, Mujović.

Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja ključni korak ka stvaranju energetski efikasnije i održivije zajednice, smatra izvršni direktor Eko-fonda, Draško Boljević.

- Vjerujemo da će zajednički napori svih partnera doprinijeti stvaranju boljeg okruženja za sve nas, dok istovremeno smanjujemo naš ekološki otisak i štedimo novac na računima za energiju - izjavio je Boljević.

Ministri su pozvali građane da iskoriste mogućnosti koje pruža Program.

Ministarstvo energetike i rudarstva i Eko-fond će obezbijediti sve neophodne uslove kako bi osigurali uspješnu realizaciju svih aktivnosti, koje se tiču saradnje na implementaciji Programa vrijednog 8.800.000 €.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 06:08