Mujović na sastanku / - FOTO: VLADA CRNE GORE
16/03/2024 u 09:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mujović uvodi novu praksu u poslovanju energetskih subjekata – partnerski do najboljih rješenja

Ministarstvo energetike i rudarstva organizovanjem sastanaka na nivou menadžmenta svih energetskih subjekata, uvodi praksu zajedničkog razmatranja problema koji opterećuju kompanije i njihovog zajedničkog rješavanja.

- Intenzivna i kontinuirana saradnja svih energetskih subjekata, jedini je način da se obezbijedi efikasno upravljanje elektroenergetskim sistemom u periodu pred nama - istakao je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na sastanaku sa menadžmentom energetskih subjekata i Regulatorne agencije za energetiku.

On je, kako je saopšteno iz resora na čijem je čelu, podvukao da je organizovanje sastanaka na nivou menadžmenta svih energetskih subjekata, prvi korak ka partnerskom odnosu energetskih subjekata za unapređenje ukupnog poslovanja u sektoru energetike.

Komunikacija i saradnja su od suštinske važnosti u narednom periodu, kada se energetski sistem suočava sa velikim izazovima. Posebno u narednoj godini u kojoj će van mreže više mjeseci biti TE Pljevlja, što je veliki test za cijeli energetski sektor države.

- Resorno ministarstvo je u svakom trenutku spremno da pruži maksimalnu podršku u okviru svojih nadležnosti, u svim pitanjima koja na bilo koji način otežavaju realizaciju projekata ili utiču na poslovanje samih preduzeća - poručio je Mujović tokom radnog sastanka i dodao da očekuje proaktivno djelovanje svih subjekata, u svim segmentima, jer u konačnom stabilan energetski sistem je naš zajednički cilj i na njegovom daljem razvoju i modernizaciji svi moramo raditi.

Sastanku su, pored ministra i predstavnika EPCG, prisustvovali i čelnici CEDIS-a, CGES-a, REGAGEN-a i COTEE-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jul 2024 18:43