ilustracija / - к.м.
30/06/2023 u 09:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

NTO: Noćenje i plažni mobilijar mogu se naći i po 10 eura

Vujović je navela da NTO od lokalnih turističkih organizacija prikuplja podatke o cijenama smještaja i mobilijara

Crna Gora je cijenama konkurentna u odnosu na druge turističke destoinacije, kazala je PR Nacionalne turističke organizacije Milena Vujović, gostujući u Jutarnjem programu. Ona se nada da će privreda biti pažljiva u formiranju cijena i u eventualnim daljim poskupljenjima i da neće na taj način negativno uticati na sezonu.

Ona je podsjetila da je u prva četiri mjeseca ove godine Crnu Goru je posjetilo 20% više gostiju nego 2019. Saopštila je i da je prema posljednjim podacima lokalnih turističkih organizacija, trenutna posjećenost na nivou rekordne 2019.

Ležaljke i suncobran od 20 do 180 eura, očekuje se rast cijena

Vujović je navela da NTO od lokalnih turističkih organizacija prikuplja podatke o cijenama smještaja i mobilijara.

- Kada je riječ o privatnom smještaju cijene se u Herceg Novom kreću od 10 eura, Tivtu od 15 eura, u Budvi od 20 eura i od 25 u Kotoru. To su cijene smještaja po noćenju za jednu osobu. Kada je u pitanju hotelski smještaj u Budvi možete maći hotelski smještaj već od 28 eura, u Herceg Novom od 30, u Kotoru od 63 i u Tivtu od 40 eura, naravno sve zavisi od kategorije hotelskog smještaja, kazala je Vujović, prenosi portal RTCG.

Ističe da i te cijene pokazuju da imamo ponudu za svakoga.

Kada je riječ o plažnom mobilijaru, kako navodi, nema razliku u odnosu na prošlu godinu, a nemaju informaciju da li će biti poskupljenja.

- Trentno se cijene plažnog mobilijara u Budvi kreću od 15 eura, u Kotoru i Tivtu takođe 15 eura i u Herceg Novom od 10 eura. Mi se nadamo da će privreda biti pažljiva u formiranju cijena i u eventualnim daljim poskupljenjima i da neće na taj način negativno uticati na sezonu”, saopštila je Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

16. jun 2024 02:44