Sa sastanka / PR CENTAR - PR CENTAR
08/10/2022 u 14:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opština Danilovgradu ostaje na usluzi privredi i građanima

Otvorili smo Biznis centar u kojem svi privrednici dostavljaju svoje izazove i probleme koje imaju

Opština Danilovgrad ostaje na usluzi privredi i građanima i nastaviće da radi na razvoju i poboljšanju biznis ambijenta u tom gradu, poručeno je nakon sastanka privrednika sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

Opština Danilovgrad organizovala je sastanak sa Đukanovićem i privrednicima iz te opštine. Predsjednik opštine Danilovgrad, Branko Bošković, rekao je da je sastanku prisustvovalo preko 40 privrednika iz svake branše, prenosi PR Centar.

- Pokušali smo da obuhvatimo sve branše, vinare, proizvođače, trgovce, ugostitelje i poljoprivrednike, kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima, ovo je novi model koji lokalna samouprava želi da ostvari sa privrednicima kako bi unaprijedili saradnju i uočili probleme sa kojima se nose privredni subjekti.

- Lokalna samouprava je vrlo ekspeditivno i u prethodnom periodu to radila, ali sada ćemo uvesti neke nove modele. Otvorili smo Biznis centar u kojem svi privrednici dostavljaju svoje izazove i probleme koje imaju, kako bi se to brže upućivalo prema lokalnoj samoupravi i nadležnim ministarstvima, rekao je Bošković.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi o izazovima sa kojima su se prethodne dvije godine susreli privrednici, a koji su uzrokovani kovid pandemijom i ratom u Ukrajini.

- Takođe, razgovarali smo o uredbama 42. i 43. Vlade kojima je uskraćen budžet lokalnih samouprava u značajnoj mjeri, kazao je Bošković.

On je poručio da lokalna samouprava ostaje na usluzi privredi i građanima.

- Pravimo bolje konekcije i dobijamo kvalitetne povratne informacije. Imamo potencijalne investitore i moramo efikasno da radimo kako bi stvorili još povoljniji biznis ambijent, čime ćemo ubrzati razvoj opštine, poručio je Bošković.

Advokat Goran Velimirović kazao je da je zadovoljan današnjim sastankom i njegovim tokom.

- Na sastanak sam pozvan kao vlasnik vinarije Velimirović koja se nalazi u Danilovgradu, i imao sam priliku da čujem razne sugestije od mnogobrojnih privrednika koji svoj biznis imaju u ovoj opštini, kazao je Velimirović.

Opšti zaključak sastanka je, kako je rekao Velimirović, da je biznis ambijent u danilovgradskoj opštini više nego dobar i povoljan.

- Mnogi biznismeni, koji su svoj posao razvili u Podgorici ili Nikšiću, odlučili su da ga prebace u Danilovgrad, rekao je Velimirović i dodao da je svakako ohrabrujuće što sadašnje rukovodstvo u opštini Danilovgrad nastavlja tragom svojih prethodnika i poboljšava biznis ambijent.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:15