Потписивање споразума БиХ и ЦГ / - фото: Министасртво капиталних инвестиција
10/06/2021 u 14:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Парафиран споразум између Црне Горе и БиХ о изградњи међудржавног моста преко риjеке Таре

Сарадња у вези са реализациjом тог проjекта треба да допринесе унапређењу билатералних односа двиjе земље, казали су из Министарства

Представници Владе Црне Горе и Виjећа министара Босне и Херцеговине (БиХ) парафирали су споразум о изградњи међудржавног моста преко риjеке Таре, на путном правцу Хум–Шћепан поље, саопштено jе из Министарства капиталних инвестициjа.

Из Министарства су казали да jе данас у Подгорици боравила делегациjа Министарства комуникациjа и транспорта БиХ у циљу разматрања могућности заjедничког наступа у вези са изградњом моста преко риjеке Таре на путном правцу Хум – Шћепан поље, пише Мина Бизнис.

– Током састанка jе разматран, усаглашен и парафиран текст споразума између Виjећа министара БиХ и црногорске Владе о изградњи међудржавног моста преко риjеке Таре на споjу магистралног пута М-18 на локациjи Хум и магистралног пута М3 на локациjи Шћепан поље и прикључних граничних дионица, као основа будуће сарадње – рекли су из Министарства.

Они су подсjетили да jе први корак у вези са заjедничким наступом на реализациjи овог проjекта био jош 2010. године, када jе потписан Меморандум о разумиjевању између тада надлежних министарстава БиХ, Црне Горе и Албаниjе за реконструкциjу и модернизациjу пута Сараjево - Подгорица - Тирана, коjи jе био дефинисан као СЕЕТО путни правац 2б.

Изградња моста преко риjеке Таре у граничноj зони између двиjе државе, како су оциjенили, jе од посебног међудржавног значаjа.

– Сарадња у вези са реализациjом тог проjекта треба да допринесе унапређењу билатералних односа двиjе земље – додали су из Министарства.

Током састанка jе констатовано да заjеднички наступ у вези са реализациjом овог проjекта, коjи има препознати регионални значаj, jесте и прилика за продубљивање сарадње на свакодневном, оперативном нивоу и размjену планова, знања и искустава између двиjе стране.

– Током састанка jе било говора и о могућностима унапређења сарадње у другим областима саобраћаjа, чиме би се додатно подстакло jачање регионалне сарадње и стварање jединственог економског простора на Западном Балкану – закључуjе се у саопштењу.

Парафиран споразум о изградњи међудржавног моста преко риjеке Таре

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:57