/ - SCOTT GRAHAM/UNSPLASH
03/02/2024 u 15:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predstavnici SPCG-a upoznal Vladu da pripreme za štrajk uveliko teku

Jedan od predloga predstavnika Vlade CG jeste da se povećanje zarada prosvjetnih radnika odgodi za nekoliko mjeseci, a onda da bude retroaktivno isplaćeno

Predstavnici Sindikata prosvjete i Vlade ni danas nisu postigli dogovor o povećanju plata prosvjetarima za deset odsto, pa će formirati komisiju koja će pokušati da nađe kompromisno rješenje.

- Danas je u prostorijama Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija održan sastanak kome su prisustvovali ministarka, prof. dr Anđela Jakšić Stojanović, ministar finansija Novica Vuković i državni sekretari u MPNI, Dragana Babović i Dragan Bojović, s jedne strane, i predstavnici Sindikata prosvjete Crne Gore, s druge strane. Na sastanku je dogovoreno da se formira Komisija koja bi radila na ispunjenju zahtjeva prosvjetnih radnika. Ujedno je dogovoreno da Komisija počne sa radom u ponedjeljak, kako bi se pronašlo neko kompromisno rješenje povodom povećanja zarada - navodi predsjednik SPCG Radomir Božović.

Kako je naveo, jedan od predloga predstavnika Vlade CG jeste da se povećanje zarada prosvjetnih radnika odgodi za nekoliko mjeseci, a onda da bude retroaktivno isplaćeno.

- Predlog će biti razmotren, a konačnu odluku donijeće Glavni odbor Sindikata prosvjete CG u narednim danima.Predstavnici SPCG-a su upoznali predstavnike Vlade CG da pripreme za štrajk prosvjetnih radnika uveliko teku, ali da smo posvećeni dijalogu do poslednjeg trenutka - zaključuje u saopštenju.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:05