Anes Beriša / foto: Preokret
20/02/2024 u 11:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Preokret: Vlada bi, umjesto da se bavi cijenama hrane, da vraća radnu nedjelju

Umjesto da nađe način da obuzda stalan rast cijena hrane, Vlada očito želi da dodatno nagradi trgovinske lance kako bi ostvarili još veći profit, saopštio je Anes Beriša, član Preokreta

To što Vlada planira ponovno uvođenje radne nedjelje je pokazatelj da joj je prioritet interesi velikih igrača, a ne prava i blagostanje radnika u trgovini. Umjesto da nađe način da obuzda stalan rast cijena hrane, Vlada očito želi da dodatno nagradi trgovinske lance kako bi ostvarili još veći profit, saopštio je Anes Beriša, član Preokreta.

- Posebno je interesantno što su gotovo sve političke partije većine u kampanji izričito obećavale da neće vraćati radnu nedjelju, a sada se očigledno taj stav mijenja ili prećutkuje - kazao je Beriša.

Kako je naveo, uvođenje radne nedjelje će posebno koristiti velikim trgovinskim lancima, dok će manje radnje biti u nepovlašćenom položaju, jer se ionako muče da ekonomski prežive i mnogi ne mogu priuštiti da angažuju dodatne radnike.

- Izgovor da se radna nedjelja za trgovine uvodi zbog turista nije uvjerljiva, jer turisti nedjeljom neće ostati ni gladni ni žedni, jer će imati priliku da novac troše u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima. Uostalom, nijedan turista neće ponijeti negativne utiske iz Crne Gore zbog toga što radnje ne rade nedjeljom, ali hoće zbog divlje gradnje, smeća, buke, vodosnabdijevanja, saobraćajnog kolapsa i brojnih drugih problema koji se već godinama zanemaruju - kazao je Beriša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. jun 2024 09:10