Košuta Cetinje / - Arhiva /Dan
24/02/2024 u 17:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radnici "Košute" najavili protest: Blokiraće saobraćaj ka Podgorici

Prethodno, okupiće se ispred zgrade Prijestonice Cetinje u deset sati kako bi i tu izrazili svoj protest zbog devet neisplaćenih zarada koje su još 1996.g. uredno prijavili na dan stečajnog postupka

Radnici nekadašnje fabrike IMO ”Košuta” koji ulaze u 28 godinu protesta, najavljuju da će u poneđeljak 26. februara u 11 sati, na 60 minuta, blokirati saobraćaj na Kruševom ždrijelu.

Prethodno, okupiće se ispred zgrade Prijestonice Cetinje u deset sati kako bi i tu izrazili svoj protest zbog devet neisplaćenih zarada koje su još 1996.g. uredno prijavili na dan stečajnog postupka.

Radnici Košute traže i povezivanje radnog staža. Radi se o iznosu od oko 2 miliona eura, a broj radnika koji su ostali neisplaćeni nije precizan jer su neki od njih u međuvremenu preminuli.

Na protestu koji je sredinom oktobra prošle godine održan ispred nekadašnje upravne zgrade preduzeća, pravni zastupnik radnika bivše “Košute” Petar Martinović je kazao da je “Košuta” prodata prije nekoliko godina po cijeni dvosobnog stana u Podgorici, te da su tim povodom 2015. godine predali predmet Specijalnom državnom tužilaštvu.

Radnici Košute su pozvali građane Cetinja da im se, u znak solidarnosti, pridruže na protestu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:28