Uprava za saobraćaj raskinula ugovor sa izvođačem radova / Ministarstvo
23/02/2024 u 13:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović tražio raskid ugovora sa izvođačem radova na izgradnji puta Vrulja–Mijakovići

Na samom početku svog mandata kazao sam da ću insistirati da se poštuju rokovi gradnje svakog projekta, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović

Zbog nezavršenih radova na izgradnji puta Vrulja – Mijakovići Uprava za saobraćaj je raskinula ugovor sa izvođačem radova i pokrenula postupak aktiviranja garancije za dobro izvršenje posla, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

- Na samom početku svog mandata kazao sam da ću insistirati da se poštuju rokovi gradnje svakog projekta. Kako izvođač radova nije završio ovaj projekat bili smo primorani da sa njim raskinemo ugovor. Već danas sam zatražio od direktora Uprave za saobraćaj da krene odmah sa procedurom raspisivanja novog javnog poziva za odabir novog izvođača radova - rekao je Radulović.

Ministar je kazao da razumije nezadovoljstvo mještana ovog kraja jer izgradnja ove dionice puta traje predugo. 

- Ovim postupkom je poslata jasna poruka da je država odgovoran i korektan partner, što se očekuje i od druge ugovorne strane, te da nepoštovanje propisa države i zaključenih ugovora neće i ne može biti tolerisano - poručio je Radulović.

Dionicu puta Vrulja – Mijakovići sa ministrom Radulovićem obišao je direktor  Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

- Ostala su neizgrađena još dva mosta dužine 156 i 126 metara. Takođe, na jednoj dionici puta ostala je izrada preostale kolovozne konstrukcije i saobraćajne opreme i signalizacije - saopštio je Vuksanović.

Izvođač radova je firma Tehnoput.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:23