Radulović i Katić / - FOTO: VLADA CRNE GORE
12/05/2024 u 12:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radulović: Vlada planira obilaznicu oko Novog do 2030. godine

Jasan stav Vlade je da se do 2030. godine započnu i realizuju značajni infrastrukturni projekti među kojima je i brza saobraćajnica duž Crnogorskog primorja, u okviru koje će biti i obilaznica oko Herceg Novog, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović.

On se sastao sa predsjednikom opštine Herceg Novi, Stevanom Katićem sa kojim je razgovarao o aktuelnim ali dugoročnim  saobraćajnim projektima koji će rješiti saobraćajne gužve u toj primorskoj opštini.

- Kada govorimo o gužvama tokom sezone, moram napomenuti da intenzivno radimo na   uspostavljanju međunarodne linije koja će povezati Budvu i Dubrovnik u ljetnjoj turističkoj sezoni što će umnogome  rasteretiti granični prelaz između Crne Gore i  Hrvatske -kazao je Radulović.

On je ponovio da Ministarstvo ulaže značajna finansijska sredstva u razvoj putne infrastrukture kroz izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih puteva u cilju bolje saobraćajne povezanosti i smanjenja gužvi. Radulović očekuje i da će na ponovljenom javnom pozivu „Monteputa“ do kraja juna biti izabran projektant za izradu idejnog rješenja prelaska Bokokotorskog zaliva i da će ovaj višedecenijski problem uspješno biti riješen savremenom saobraćajnom vezom preko mora.

-Ono što želim da naglasim jeste da su sa aspekta nadležnosti Ministarstva saobraćaja i pomorstva, ispunjeni svi propisani uslovi za proglašenje luke  „Lazure“ u Meljinama za luku  nautičkog turizma-marinu, istakao je Radulović.

Predsjednik opštine Herceg Novi, Stevan Katić kazao je da je u toku proces projekcije trase lokalne zaobilaznice, a radi se i idejno rješenje nastavka te  obilaznice. Oba projekta su jako važna s obzirom na to da prva faza ide od Sutorine do Zelenike, a nastavak obilaznice do Morinja što će značajno smanjiti kilometražu kada se dolazi iz Kotora, odnosno kada se ide prema Kotoru ili Nikšiću.

-Ja se nadam da ćemo početak radova imati već naredne godine i da će se na taj način rasteretiti i riješiti makar dio problema kada je u pitanju saobraćaj kroz Herceg Novi- naveo je Katić.

Kako je istakao, u fokusu je bila i tema vezana za luku u Zelenici za koju je prije više godina pokrenuta procedura dobijanja dozvole za pristajanje kruzera.

-Postoji veliko interesovanje brojnih kompanija i privrednika Boke da se omogući pristajanjje kruzera u zeleničkoj luci i vjerujem da će to biti omogućeno za narednu sezonu - kazao je Katić.

U toku izrada glavnog projekta zaobilaznice oko Herceg Novog

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:39