euro, novac / - IBRAHIM-BORAN-3IJHGGTSDI8-UNSPLASH
24/10/2023 u 12:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rast cijena proizvođača industrijskih proizvoda

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda su u trećem ovogodišnjem kvartalu porasle 0,2 odsto u odnosu na drugo tromjesečje

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori porasle su u trećem kvartalu ove godine 4,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata, prenosi Mina Biznis.

Statističari su izračunali da sektori vađenja ruda i kamena i prerađivačka industrija bilježe rast od 17,7 odsto odnosno 2,4 odsto.

-Cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, u prosjeku su ostale nepromijenjene, odnosno na nivou cijena iz trećeg kvartala prošle godine - navodi se u saopštenju Monstata.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda su u trećem ovogodišnjem kvartalu porasle 0,2 odsto u odnosu na drugo tromjesečje.

Sektori vađenja ruda i kamena bilježi rast od 2,7 odsto, a sektor prerađivačke industrije pad od 0,6 odsto u odnosu na drugi kvartal.

-Cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, u prosjeku su ostale nepromijenjene, odnosno na nivou cijena iz drugog kvartala ove godine -zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 18:43