/ -FOTO: ILUSTRACIJA
02/03/2023 u 16:48 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rožajski drvoprerađivači ogorčeni zbog konkursa za prodaju drveta

Кonkurs koji je objavila Uprava za šume je stidan i sraman do mjere nevjerovatnosti svakom normalnom čovjeku i radniku, smatra Кalač

Drvoprerađivači iz Rožaja koji zapošljavaju manje od 10 radnika smatraju da je konkurs za prodaju drveta koji je raspisala Uprava za šume za tekuću godinu potpuno nekvalitetan i da je usmjeren protiv njih.

U ime grupe drvoperađivača Avdija Кalač je zatražio da se tender poništi i da se prethodno održi javna rasprava na ovu temu.

Кalač je upozorio da ukoliko se ne preduzmu pomenute mjere bez posla samo u Rožajama će ostati između 60 do stotinu radnika u drvopreradi.

- Кonkurs koji je objavila Uprava za šume je stidan i sraman do mjere nevjerovatnosti svakom normalnom čovjeku i radniku. Očekivali smo da će Uprava za šume pozvati sve drvoprerađivače na javnu raspravu koja je održana u njihovim prostorijama ali na toj debati su učestvovali samo drvoprerađivači koji zapošljavaju veći broj radnika. Mi nemamo ništa protiv da se tim privrednicima izađe u susret sa većom količinom stabala, ali Uprava za šume nikako nije smjela da nas, koji nemamo velike mogućnosti za upošljavanje većeg broja radnika, ostavi bez ičega. Ukoliko se pod hitno ne preduzmu mjere da i mi dobijemo šansu za rad i opstanak, bićemo prinuđeni da otpustimo radnike a naše porodice će ostati bez hljeba – rekao je Кalač.

Кalač je ustvrdio da su predstavnici Uprave za šume, pažljivo birali drvoprerađivače kojima će podijeliti šume na korišćenje sve u cilju ostvarivanja kumstva i prijateljstva a samim tim, kako je ustvrdio i veću dobit.

-Očigledno je da pojedini ljudi iz Uprave za šume ne poznaju dobro posao u oblasti drvoprerade ali je začuđujuće da oni koji se razumiju, podržavaju pogrešne poteze u toj instituciji – rekao je Кalač.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 20:13