/ FOTO: PRIVREDNA KOMORA
28/11/2023 u 14:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Snažnije povezati privrednike Crne Gore i Kine

Privredna komora će i ubuduće biti pouzdan saradnik i partner Ambasadi, otvorena i spremna da podrži sve kineske inicijative pokrenute s ciljem podsticanja ekonomske saradnje

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović razgovarao je 28. novembra sa predstavnicima Ekonomsko-trgovinskog odjeljenja Ambasade NR Kine u Crnoj Gori, koje je predvodio savjetnik za ekonomsku i trgovinsku saradnju Wang Changjiang.

- Ovaj susret bio je prilika za razmjenu informacija i mapiranje polja saradnje, a dogovoreno je da se u budućnosti pokrenu aktivnosti u cilju jačeg povezivanja privreda Crne Gore i Kine. Osim u izgradnji infrastrukture, postoje snažni interesi za potencijalnu saradnju dvije zemlje u oblastima zelene ekonomije, čiste energije i njenog efikasnog korišćenja, medicinske i zdravstvene zaštite, e-trgovine, poljoprivrede i turizma- navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik Radovanović upoznao je sagovornike sa organizacijom i aktivnostima ove asocijacije koja je institucionalni partner donosiocima odluka kako na državnom tako i lokalnom nivou.

- Predstavio je makroekonomske pokazatelje Crne Gore i projekte koji se realizuju, ili su u planu u prioritetnim oblastima razvoja.Sagovornici su se saglasili da su ekonomska i trgovinska saradnja ključne oblasti sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Crne Gore- navodi se u saopštenju.

Privredna komora će i ubuduće biti pouzdan saradnik i partner Ambasadi, otvorena i spremna da podrži sve kineske inicijative pokrenute s ciljem podsticanja ekonomske saradnje.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:08