/ FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
20/10/2022 u 14:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Solarni paneli na vrtićima i školama dobro rješenje

Finansijski direktor EPCG Miro Vračar je istakao da je u pitanju veoma značajan projekat, a posebno, jer su u pitanju javne ustanove raspoređene na cijelom prostoru Crne Gore

Ministarstvo prosvjete zainteresovano je za projekat postavljanja solarnih panela na obrazovanim ustanovama, odnosno za projekat EPCG Solari 3000+. Tim povodom ministar prosvjete Miomir Vojinović razgovarao je sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore koji su predstavili svoj projekat za predškolske ustanove i srednje škole.

Finansijski direktor EPCG Miro Vračar je istakao da je u pitanju veoma značajan projekat, a posebno, jer su u pitanju javne ustanove raspoređene na cijelom prostoru Crne Gore.

Kako navode u saopštenju Ministarstva, izgradnjom solarnih panela, prema riječima Vračara, oslobađa se određena količina električne energije u našem energetskom bilansu koja će sjutra biti raspoloživa eventualno i za izvoz, a poremećaji i kriza na globalnom nivou ukazuje da je svaki kilovat-sat električne energije novoproizveden, značajan za naš sistem i državu Crnu Goru.

"Ministarstvo prosvjete je zainteresovano za ovaj predlog Elektroprivrede Crne Gore i u najskorije vrijeme će razmotriti ponudu EPCG, uzimajući u obzir činjenicu da je riječ o uštedi električne energije u budućem periodu", navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 06:44