Милојко Спајић и Габријел Ескобар / - фото: Министарство финансија
22/10/2021 u 08:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић са Ескобаром: Увјерен сам да ћемо сарадњом са САД додатно оснажити економију

Ескобар је истакао да Црна Гора у САД има партнера и савезника, те да нова администрациjа САД подржава европске интеграциjе и прозападни спољнополитички курс Црне Горе

Министар финансиjа и социjалног старања,Милоjко Спаjић, коjи борави у првоj радноj посjети Сjедињеним Америчким Државама (САД), састао се у Стеjт Дипартменту са замjеником помоћника секретара у Бироу за европска и евроазиjска питања и изаслаником за Западни Балкан, Габриjелом Ескобаром.

Саговорници су разговарали о оснаживању стратешког партнерства између двиjе земље, као и о унапређењу билатералне сарадње и економских веза. Министар Спаjић захвалио jе Ескобару на доприносу и напорима коjе улаже у jачање партнерских веза између Црне Горе и САД, саопштено је из Министарства финансија.

– Црна Гора има изванредан потенциjал и могућности за убрзани развоj, нарочито сада када jе консолидовала своjе jавне финансиjе и када имамо економски раст од 13%. Увjерен сам да ћемо одличном сарадњом са САД и залагањем специjалног изасланика за Западни Балкан, Ескобара, моћи додатно да оснажимо нашу економиjу и омогућимо нашим грађанима да достигну ниво животног стандарда коjи постоjи на Западу, у Европскоj униjи (ЕУ) и САД – поручио jе Спаjић.

Изасланик за Западни Балкан, Ескобар, поздравио jе напоре коjе црногорска Влада и Министарство финансиjа и социjалног старања улажу у опоравак економиjе, коjа jе снажно погођена пандемиjом ковид-19 и честитао министру Спаjићу на сjаjним резултатима коjе jе постигао у консолидациjи jавних финансиjа. Он jе истакао да Црна Гора у САД има партнера и савезника, те да нова администрациjа САД подржава европске интеграциjе и прозападни спољнополитички курс Црне Горе.

Спајић јепредставио саговорнику програм реформи „Европа сад“ коjи ће омогућити подизање животног стандарда за све грађане Црне Горе, као и планове за развоj у области ФинТецх-а и дигитализациjе. Он jе истакао да су економска стабилност и бољи животни стандард свих грађана кључ у превазилажењу вjештачки изазваних подjела и тенденциозног подизања тензиjа коjе за циљ имаjу прикупљање jефтиних политичких поена и покушаваjу да Црну Гору држе заробљену у тридесетогодишњим рововима из коjих политичке елите бране само своj приватни капитал стечен вишедецениjским нетранспарентним и коруптивним вођењем jавних финансиjа. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:00