Plava zastavica / - FOTO: MORSKO DOBRO
23/11/2023 u 11:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spor oko plaža i parcela Morskog dobra i "Vektra Boka" kreće iznova

Nakon odlaska u penziju sutkinje u ovom postupku Senade Hasanagić, spor je sada u rukama Marije Adžić. Ona je na jučerašnjem ročištu javnu raspravu počela iznova

Spor kompanije "Vektra Boka" i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koji je pokrenut zbog raskida ugovora o koncesiji za četiri plaže u Herceg Novom i odštete za izdavanje parcela u toj opštini, počeo je iznova u Privrednom sudu, piše Boka news.

Nakon odlaska u penziju sutkinje u ovom postupku Senade Hasanagić, spor je sada u rukama Marije Adžić. Ona je na jučerašnjem ročištu javnu raspravu počela iznova, vještaku geodetske struke Miliću Popoviću naložila da se izjasni na raniji podnesak Morskog dobra i nastavak ročišta zakazala za januar, navodi se u tekstu.

Kompanija "Vektra Boka" biznismena Dragana Brkovića, pokrenula je tužbu nakon što je Morsko dobro 2019. raskinulo ugovor o zakupu četiri plaže u Herceg Novom, prije isteka koncesije od 20 godina – na koliko je bio zaključen. Ugovorom su ustupljene četiri plaže i to: kupališta ispred hotela "Plaža", bivšeg hotela "Tamaris", hotela "Igalo" i kupalište Žanjic. Iz "Vektre" smatraju da je taj ugovor još na snazi, a traže i naknadu štete i izgubljene dobiti za parcele, koje su kako tvrde u njihovom vlasništvu, a koje je državna firma davala u zakup trećim licima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:28