Ministarstvo saobraćaja i pomorstva: Stekli se uslovi za tender za most između Crne Gore i BiH / - MINISTARSTVO SAOBRAćAJA I POMORSTVA
17/05/2024 u 13:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stekli se uslovi za tender za most između Crne Gore i BiH

Stekli su se pravni i tehnički uslovi da se pristupi izradi tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova i nadzor na projektu izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta M-3 na lokaciji Šćepan Polje (Crna Gora) i magistralnog puta M-18 na lokaciji Hum (Bosna i Hercegovina) i priključnih graničnih dionica, saopšteno je iz Ministarstvo saobraćaja i pomorstva.

Kako su istakli u saopštenju, na sastanku zajedničkog operativnog tijela formiranog od predstavnika Crne Gore i Bosne i Hercegovine dogovoreno je da se u narednih 60 dana objavi javni poziv za izbor izvođača radova i nadzor.

- Izgradnja ovog mosta i pristupnih saobraćajnica sa strane Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ima za cilj značajno unapređenje bezbjednosti i protočnosti saobraćaja kao i bolju povezanost dvije države - saopšteno je iz ministarstva.

Sporazumom dviju zemlje je utvrđeno da će ukupnu cijenu za gradnju mosta, troškove stručnog građevinskog nadzora, nadzora nad izvođenjem radova i uređenje riječnog korita na području Mosta, strane finansirati u jednakim iznosima (po 50%).

Sastanak je sa crnogorske strane predvodio Miroslav Mašić, v.d generalni direktor Direktorata za državne puteve Ministarstva saobraćaja i pomorstva, a sa bosanskohercegovačke Zoran Andrić, pomoćnik ministra za transportnu infrastrukturu, pripremu i implementaciju projekata u Ministarstvu komunikacija i transporta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:09