/ - FOTO: RTCG
24/04/2023 u 13:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Štrajk zaposlenih u RTCG: Šansa za uspješan epilog još postoji

Na protestu se obratila predsjednica Sindikata zaposlenih Jadranka Drobnjak koja smatra da je menadžment RTCG-a konstantno opstruirao i odugovlačio postizanje dogovora o povećanju zarada

Sindikat zaposlenih u Radio Televiziji Crne Gore organizovao je protest zato što nakon višemjesečnih neuspješnih pregovora sa menadžmentom nije postignut dogovor o povećanju zarada. Šansa za uspješan epilog ove priče postoji, ukoliko se u 13 sati postigne dogovor između sindikata i menadžmenta.

Na protestu se obratila predsjednica Sindikata zaposlenih Jadranka Drobnjak koja smatra da je menadžment RTCG-a konstantno opstruirao i odugovlačio postizanje dogovora o povećanju zarada. Kaže da su više puta obmanuti i da je kulminacija svega bila sjednica Savjeta RTCG, održana 13. aprila.

- Tada su radnici RTCG i javnost maltene ubijeđeni da je povećanje zarada gotova stvar. Kada su kamere isključene pregovori su, po ko zna koji put, vraćeni na početnu tačku. Ni nakon više od četiri mjeseca nijesu prihvaćeni prijedlozi koeficijenata koji su najpovoljniji za radnike RTCG -navela je Drobnjak.

Kaže da su koeficijenti usklađeni sa preporukom Ministarstva finansija i uklapaju se u finansijska sredstva koja je mendažment opredijelio za ovu namjenu.

Drobnjak negoduje zbog zarade generalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića i kaže da on odugovlači sa povećanjem plata. On je izašao iz zgrade i prisustvovao protestu.

Drobnjak je na kraju istakla da se nada da ćemo uskoro proslaviti 3. maj - Međunarodni dan medijskih sloboda.

- Medijske slobode su osnovne ljudske slobode i jedan od stubova demokratskog društva. U tom kontekstu posebno je važna uloga Javnog servisa koji je javno dobro svih građana. Nadamo se da ćemo svi zajedno prevazići atmosferu narušenog povjerenja, nepoštovanja, zastrašivanja, ugrožavanja ljudskog prava na povećanje zarada u skladu sa zakonima i preporukama Vlade. Nadamo se da više nikada neće biti ugroženo pravo na sindikalnu aktivnost i da će naš problem konačno biti riješen - istakla je predsjednica Sindikata zaposlenih u Javnom servisu.

Drobnjak se nada da će nakon sastanka imati konstruktivno rješenje problema.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 22:29