/ AIR MONTENEGRO - Lazar Ružić
20/02/2024 u 15:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U floti Er Montenegra za ljetnju sezonu još jedan avion

Air Montenegro je u oktobru prošle godine sa hrvatskom avio-kompanijom Trade Air potpisao ugovor o zakupu aviona A320.

Nacionalni avio-prevoznik, Er Montenegro, potpisao je danas ugovor o zakupu aviona Embraer E190 sa ukrajinskom kompanijom Windrose, u cilju dodatnog širenja flote za ovogodišnju ljetnju sezonu, prenosi Minabiznis.

Stoga će flotu Er Montenegra tokom ljetnje sezone, osim dva vlasnička aviona tipa Embraer E195 i iznajmljenog Airbusa A320, činiti i iznajmljeni Embraer E190.

Er Montenegro je u oktobru prošle godine sa hrvatskom avio-kompanijom Trade Air potpisao ugovor o zakupu aviona A320.

- Windrose je avio-kompanija koja primarno pruža ACMI i charter usluge, a ugovorom između Air Montenegra i tog prevoznika, avion E190 je iznajmljen po principu wet leasea, odnosno sa posadom - navodi se u saopštenju.

Er Montenegro je, kako su podsjetili, sa ukrajinskom kompanijom sarađivao i prošle godine, a tokom ovogodišnje ljetnje sezone E190 će, u dualnoj konfiguraciji - biznis i ekonomske klase, biti angažovan u periodu od 1. aprila do 31. oktobra.

- Dodatni avioni omogućavaju Er Montenegru da širi svoju mrežu destinacija i pruži veći broj letova, kako bi zadovoljio potrebe putnika tokom ljetnje sezone - navodi se u saopštenju.

Ovim korakom, avio-prevoznik nastoji da osigura visok nivo usluge tokom putovanja za sve svoje putnike i odgovori povećanoj tražnji tokom ljeta.

- Dodatnim resursima, Air Montenegro ostaje posvećen pružanju pouzdane i efikasne usluge, dok nastavlja da unaprjeđuje svoju ponudu i širi prisustvo na tržištu vazdušnog saobraćaja -zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:46