GP URA / Foto: URA
23/02/2024 u 18:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: "Tuča" u PES-u zbog fotelja u EPCG dokaz da su im rezultati kompanije na posljednjem mjestu

Vanredna Skupština akcionara EPCG trebalo je da se održi danas u 12 časova, međutim, umjesto nje danas su na vidjelo još jednom isplivale stvarne namjere aktuelne parlamentarne većine predvođene Spajićem i Mandićem, navode iz GP URA

Pokret Evropa sad, a zatim i čitava parlamentarna većina, je po svaku cijenu odmah nakon preuzimanja vlasti željela da smijeni Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) koji je postigao najbolje rezultate od kada postoji ova kompanija, ocijenili su iz GP URA.

- Kada im to nije pošlo za rukom, po tadašnjim zakonskim procedurama, navrat-nanos su usvojili anti-ustavne izmjene Zakona o privrednim društvima, kako bi što hitnije zakazali vanrednu Skupštinu akcionara, sa samo dvije tačke dnevnog reda, smjena aktuelnih članova Odbora direktora i izbor novih, protivno Statutu EPCG. Zadatak da sve to sprovede u djelo je povjeren ministru energetike i rudarstva Saši Mujoviću koji je obećao meritokratiju, a sprovodi politički revanšizam i koji je obećao javne konkurse, a dobili smo fiktivne, na kojima se biraju drugovi i kadrovi bivšeg režima, navode iz URA-e.

Bakrač tvrdi da nije nikome prijetio zbog Bijelića: Samo sam branio kolegu; Bulatović: U toku su konsultacije

Kako navode, vanredna Skupština akcionara EPCG trebalo je da se održi danas u 12 časova, međutim, umjesto nje danas su na vidjelo još jednom isplivale stvarne namjere aktuelne parlamentarne većine predvođene Spajićem i Mandićem.

- Umjesto da se sjednica održi, tokom čitavog dana građanke i građani, nažalost, svjedoče o nivou ozbiljnosti aktuelne vlasti i njihovoj "tuči" oko fotelja. Time Spajićev PES, ali i čitava parlamentarna većina, jasno pokazuje da su njima meritokratija i rezultati najuspješnije državne kompanije na posljednjem mjestu. Vlast današnjim postupcima ne samo da ponižava građanke i građane, već i sve manjinske akcionare EPCG, koji čitav dan čekaju na početak sjednice, koja je uz to zakazana suprotno svim zakonskim propisima, navode u saopštenju.

Istina je, zaključuju iz GP URA, da bi svaka opozicija poželjela ovakvu vlast, ali ovo prevazilazi sve granice dobrog ukusa, nijedan građanin sigurno ne može sa oduševljenjem gledati kako vlast zbog bitke oko fotelja od države pravi rijaliti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 21:12