/ - FOTO: IPE
15/02/2023 u 14:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Protest radnika Telekoma: Neko mora da stane na kraj kaubojima iz menadžmenta

Oni štrajkuju već 92. dana i traže da imaju ista prava kao i do sada, kao i da im se povećaju zarade

Radnici Crnogorskog Telekoma okupili su se danas ispred Ambasade Njemačke u Podgorici gdje su iskazali nezadovoljstvo jer im se krši pravo na štrajk.

Oni štrajkuju već 92. dana i traže da imaju ista prava kao i do sada, kao i da im se povećaju zarade.

- Nije lako, ni nama ni našim porodicama, ali neko je morao da stane naspram moći i nezajažljivosti multinacionalne kompanije kakva je Dojče Telekom, koja je ostvarila na stotine miliona eura profita nakon što je otpuštila 2/3 naših kolega, no i pored toga od 2008. godine nije povećala cijenu rada ni za cent. Neko mora da stane na kraj kauboju iz menadžmenta, koji je jasno poručio da će jahati zaposlene kako bi ostvario prljave ciljeve svojih mentora zbog kojih je i doveden, a to je ukidanje Kolektivnog ugovora Crnogorskog Telekoma i marginalizaciju Sindikata Telekoma- poručio je potpredsjednik štrajkačkog odbora Veselin Gogić.

image
- FOTO: IPE

Predsjednik štrajkačkog odbora Željko Burić pitao je njemačkog ambasadora dokle će menadžment Crnogorskog Telekoma istrajavati na pokušajima da obmane crnogorsku javnost.



- Uporno plasiraju neistine da će Crnogorski Telekom, ukoliko prihvati naše zahtjeve, mora da stavi ključ u bravu? Nas ne mogu obmanuti, niti su to ikada mogli, a ni crnogorsku javnost, jer i crnogorska javnost zna da su to priče za malu djecu. Kako to kompanija koja ostvaruje godišnje prihode od preko 75 miliona eura ne može da izdvoji manje od dva miliona za zarade zaposlenih koji joj stvaraju taj prihod?- pitao je Burić.

image
- FOTO: IPE


Nakon Ambasade, radnici su se uputili do zgrade Vlade, a protestnu šetnju završili su ispred upravne zgrade Telekoma. 

Protest je podržala u ime Sindikata metalskih radnika Sandra Obradović koja je kzaala da izražava iskreno divljenje i ponos na dostojanstvu, principima i istrajnosti koju radnici iskazuju tokom štrajka.

Podsjećamo, zaposleni u crnogorskom Telekoma štrajkuju zbog namjere menadžmenta kompanije da poništi stečena prava zaposlenih i Kolektivni ugovor, kao i da  marginalizuje ulogu Sindikata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:15