Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović - foto: Vlada CG / - MINISTAR SAOBRAćAJA I POMORSTVA FILIP RADULOVIć - FOTO: VLADA CG
23/11/2023 u 15:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada smijenila Odbor direktora kompanije "Tu Montenegro"

Odlukom vlade danas je smijenjen i Savjet Smjenjen je i Agencije za civilno vazduhoplovstvo

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici smijenila Odbor direktora nacionalne aviokompanije "Tu Montenegro" i Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Smijenjeni su predsjednik Odbora Tu Montenegra Pavle Ljesar, i članovi Orhan Hodžić, Suad Đelović, Mensur Mujević i Danilo Marković.

Vlada je raspisala konkurs za popunu dva mjesta u ovom Odboru, kao i konkurs za izbor dva člana Savjeta ACV.

Smijenjeni su članovi Savjeta ACV Slobodanka Burić, Ćamil Kujević, Edis Ćatović i Miljana Knežević kao i predsjednik Savjeta Dragan Stojanović.

- Nakon analiziranja dokumentacije u vezi sa stanjem u Agenciji za civilno vazduhoplovsto utvrđene su brojne nezakonitosti koje su pratile izbor za direktora te Agencije. Zato smo bili prinuđeni da Vladi predložimo smjenu Savjeta i raspišemo javni poziv za izbor dva člana. Razlog smjene Savjeta je između ostalog što nisu ispoštovali nalog inspekcije rada koja je utvrdila nepravilnosti u vezi sa konkursom - rekao je Radulović.

Rad dosadašnjeg Savjeta obilježila brojna neslaganja članova i njihove međusobnih optužbe su često punile novinske stupce, čime je, rekao je ministar, narušen ugled Agencije., saopštio ej ministar.

Namjera nam je da se nakon izbora novih članova Savjeta ACV ponovo raspiše konkurs za direktora kako bismo u zakonskoj proceduri dobili kandidata koji ispunjava sve uslove konkursa, ali i osobu koja je kompetentna da obavlja zahtjevne poslove u Agenciji, rekao je Radulović.

Raspisivanjem konkursa za članove Odbora i Savjeta žele da promijene dosadašnju praksu, istakao je u izjavi ministar radulović.

- Smatram da članovi tih tijela ne smiju biti samo kandidati političkih partija - rekao je ministar.

On je pozivao sve zainteresovane koji imaju stručne reference da se prijave na javni poziv i biografije pošalju na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

- Crnogorsko vazduhoplovstvo zaslužuje mnogo više, a za to nam trebaju kvalitetni kadrovi, nove vizije i strategije razvoja ove oblasti. Dajem obećanje da će od danas vazduhoplovstvo imati punu podršku resornog ministarstva - zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:10