/ - FOTO: SNP
05/12/2023 u 13:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vladimir Joković podržao "Women on Boards"

Joković je poručio da su istraživanja su pokazala da kompanije koje imaju veći broj žena u upravljačkim pozicijama postižu bolje poslovne rezultate

Učešće žena na pozicijama ekonomskog odlučivanja, uključujući odbore direktora velikih preduzeća, donosi brojne koristi kako društvu u cjelini, tako i samim kompanijama, smatra lider Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimir Joković.

Joković je poručio da su istraživanja su pokazala da kompanije koje imaju veći broj žena u upravljačkim pozicijama postižu bolje poslovne rezultate.

Smatra da raznovrsnost u odlučivanju doprinosi povećanju inovativnosti, efikasnosti, produktivnosti, profitabilnosti i konkurentske prednosti preduzeća i cjelokupne privrede.

- Kao lider SNP-a, partije posvećene ekonomskom razvoju našeg društva na temelju evropskih vrijednosti, snažno i s velikim zadovoljstvom podržavam kampanju ‘Women on boards‘ koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond Crne Gore. Ovaj program ima za cilj usklađivanje s pravnom tekovinom i standardima Evropske unije i snaženje zastupljenosti žena na pozicijama odlučivanja u odborima direktora velikih kompanija, kako bismo ostvarili snažniji i otporniji ekonomski rast i razvoj naše Crne Gore -istakao je Joković.

Uključivanjem u ovu kampanju Joković je kazao da daje podršku snažnijem ekonomskom razvoju, inkluzivnijoj crnogorskoj ekonomiji i implementaciji Nacionalne agende za ekonomsko osnaživanje žena, usvojenoj u saradnji IRF-a, Skupštine Crne Gore i naših međunarodnih partnera u periodu kada je kao predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i lično doprinio njenom koncipiranju i zaživljavanju podsticajnih mjera za za ekonomsko osnaživanje žena.

- Posebno želim da naglasim naglasiti da ćemo kao SNP pružiti punu podršku usvajanju novog Zakona o privrednim društvima, koje se uskoro očekuje. Na taj način naš zakon će biti usklađen sa evropskim standardima i pravnom tekovinom EU, a crnogorska privredna društva usvojiti obavezujuće ESG standarde koji su preduslov za poslovanje sa evropskim kompanijama i plasman naših proizvoda i usluga na tržište EU - zaključio je Joković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

25. jul 2024 01:02