Novica Vuković u Budvi / - MINISTARSTVO FINANSIJA
28/02/2024 u 13:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković: DRI značajan partner u upravljanju javnom imovinom

Državna revizorska institucija predstavlja najvažniji instrument parlamentarne kontrole, saopštio je ministar Novica Vuković

Osnovni cilj Ministarstva finansija je jačanje budžetskog kredibiliteta, kao jednog od parametara povjerenja u institucije i u tom dijelu vidimo značajnu ulogu Državne revizorske institucije, poručio je ministar finansija Novica Vuković na otvaranju konferencije “Mreže Vrhovnih revizorskih institucija zemalja kandidata i potencijalnih kandidata” na temu revizije završnog računa, koja se održava u Budvi.

Ministar Vuković kazao je, da zbog uloge i značaja koji ima u budžetskom procesu i jačanju institucija, Državna revizorska institucija predstavlja najvažniji instrument parlamentarne kontrole.

- Ministarstvo finansija i Vlada u cjelini, Državnu revizorsku instituciju vide kao značajnog partnera i podršku u djelovanju ka promociji odgovornog trošenja javnih sredstava i upravljanja javnom imovinom, što je ujedno imperativ u postupanju ove Vlade, jer bez jačanja menadžerske odgovornosti u upravljanju javnim sredstvima nema stabilnih javnih finansija, kazao je ministar Vuković na današnjem skupu u Budvi.

Ministar je poručio da su, kao važan aspekt revizije Završnog računa budžeta, preporuke DRI značajan input i za naredni budžetski ciklus i samim tim moraju biti jasne, precizne, ostvarive i utemeljene na principima kvaliteta.

Naglasio je da mu je drago da je jedan segment konferencije usmjeren upravo na podizanje kvaliteta preporuka vrhovne revizije i njihov uticaj na dalji rad subjekata revizije i povećanje pažnje i odgovornosti u upravljanju javnim sredstvima i donošenju odluka, zasnovanih na principima dobrog upravljanja.

Dvodnevnu konferenciju u Budvi organizuje Mreža vrhovnih revizorskih institucija zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU uz podršku SIGMA-e.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 20:05