Blokada Ulice od strane penzionera KAP-a / - LAZAR RUZIC
12/05/2021 u 15:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пензионери КАП-а наредне седмице испред зграде Скупштине

Представник пензионера КАП-а, Никола Раковић, рекао jе да ће скуп бити организован у вриjеме скупштинског засиjедања о Предлогу закона о буџету за ову годину

Пензионери Комбината алуминиjума (КАП) окупиће се у уторак испред зграде Скупштине, у циљу исплате њихових отпремнина и новца из стамбеног фонда. Представник пензионера КАП-а, Никола Раковић, рекао jе да ће скуп бити организован у вриjеме скупштинског засиjедања о Предлогу закона о буџету за ову годину.

– Предали смо свим посланичким клубовима амандман да се 5,45 милиона ЕУР отпремнина за 420 пензионера, усвоjених законом о буджету из 2016. године, усвоjи овогодишњим буџетом и да се одреди тачан датум исплате – рекао jе Раковић агенциjи Мина бизнис.

Он jе казао да већ имаjу увjеравањjе посланика Демократског фронта (ДФ), Милана Кнежевића, да ће таj амандман упутити у скупштинску процедуру, а захтjев пензионера КАП-а има подршку и посланика владаjуће већине, Милоша Конатара, Максима Вучинића и Марка Милачића.

– Надамо се да ће сви коjи су усвоjили lex specialis да га подрже – додао jе Раковић.

Скуп ће бити одржан уз поштовање препорука у вези са пандемиjом коронавируса, односно ношењем маске и дистанцом од два метра.

Раковић jе подсjетио да jе Врховни суд 1. jула одбацио њихову ревизиjу као „недозвољену“, на шта ће адвокат подниjети жалбу. Одлуком Врховног суда потврђене су, како jе додао, одлуке Основног и Вишег, коjима су одбиjене тужбе пензионера КАП-а коjима jе тражена исплата припадаjућих отпремнина.

Раковић jе рекао да су одлуке Основног, Вишег и Врховног суда дониjете на основу одлуке Уставног, коjи jе lex specialis закон за отпремнине прогласио дискриминаторским.

Бивши радници КАП-а,њих 420, коjи су у другоj половини 2013. године били приморани да напусте компаниjу због покретања стечаjа, неколико година чекаjу исплату отпремнина, од када се редовно окупљаjу у знак протеста. Ради се о отпремнинама у износу од 5,45 милиона ЕУР.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 12:46