/ - DAN - advokat Zoran Piperović
22/02/2024 u 15:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Piperović: Mijajlović mogao da pobjegne da je htio, uhapšen pred djecom, nije koristio SKY

Mijajloviću, koji je uhapšen prije dva dana sa još 10 osoba u akciji policije se stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje u produženom trajanju

Advokat podgoričkog biznismena Aleksandra Mijajlovića, Zoran Piperović, kaže da je njegov branjenik neosnovano u pritvoru jer nema cigareta za čiji šverc je osumnjičen, prenosi portal RTCG.

On naglašava da je Mijajlović imao vremena da pobjegne iz zemlje da je to htio. Smatra da nije ljudski ni viteški to što je uhapšen ispred škole pred djecom i njihovim drugarima.

Mijajloviću, koji je uhapšen prije dva dana sa još 10 osoba u akciji policije se stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje u produženom trajanju.

Detalji istrage protiv Mijajlovića i grupe: Po sedam konteјnera cigara stizalo iz Emirata

Advokat Piperović kaže da je očekivao da će SDT da traži pritvor za Mijajlovića po sva četiri osnova.

- A po meni ne postoji razloga ni za jednu. Prvo, što se tiče bjekstva, Dritan Abazović već tri godine govori da je on švercer svega i svačega i da je htio mogao je da pobjegne, da se nikad ne vrati u Crnu Goru. On je trebalo da putuje u inostrastvo juče, imao je povratnu kartu za 3. mart. Tako da to možemo da priložimo sudiji kao dokaz da nije imao namjeru da bježi. Da je htio da pobjegne imao je kad -  kaže Piperović.

Kao drugi razlog navodi se uticaj na svjedoke.

- Za koje, država ne zna ko su niti na kojoj su adresi, pa sam postavio pitanje kako može da utiče na nekoga za koga ni država ne zna ko je. Dakle ne može se uticati na nepoznate svjedoke, oni moraju biti identifikovani - izjavio je Piperović.

Takođe kazao je da je kao razlog za pritvor navedeno da Mijajloviću prijeti kazna od 3 do 15 godina “biće osuđen, pa neka ostane u pritvoru”.

- I glavna stvar, nema cigara. Ne postoje cigari. Sve što je dato da je urađeno piše na neutvrđeni način. E pa kad utvrde način, možemo da govorimo o pritvoru - kazao je on.

Piperović kaže da je toliki medijski pritisak na sudiju da očekuje da mu bude određen pritvor iako nema osnova.

- Mijajlović je rekao da ako su htjeli da ga uhapse, mogli su da ga uhapse na bilo kom mjestu ili da ga pozovu, sam bi došao. Uhapsili su ga ispred škole pred sinovima od četiri i osam godina i pred drugom djecom, što, kako je rekao, nije ni viteški, ni ljudski. Zamislite da vas neko hapsi pred djecom koja su dovoljno velika da ukapiraju šta se dešava i pred njihovim drugarima - kaže advokat.

Piperović kaže da ne vide razlog da se žale ombudsmanu, jer smatraju da je odlučeno “da se sve satre”. Dodaje da niko ne želi da ratuje sa državom.

- Je li mislite da će neko pročitati žalbu? Neće-  kaže on.

 Tvrdi da mu je Mijajlović kazao da nikada nije koristio skaj aplikaciju.

Specijalni tužilac Miroslav Turković odredio je juče zadržavanje do 72 sata za osmoricu uhapšenih koji se sumnjiče za za više krivičnih djela uključujući šverc cigareta, dok je tužilac Siniša Milić donio isto rješenje za još tri osobe, saopštio je juče za RTCG portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Nakon višemjesečnog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Europola, prije tri dana je sprovedena akcija hapšenja 11 osoba.

Televizija Crne Gore objavila je da su pored podgoričkog biznismena Aleksandra Mijajlovića uhapšeni i Dejan Jokić, Golub Vojinović, Radoje Rabrenović, Dragan Backović i Mirko Mijušković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:43