Filip Adžić / GP URA
13/02/2024 u 16:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić podijelio saznanja sa specijalnim tužiocem o slučaju Binali

Početkom februara Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom navoda o mogućoj korupciji u slučaju odbijanja izručenja državljanina Turske Binalija Camgoza, koji su izneseni na sjednici Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore

Poslanik GP URA i bivši ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić danas je u Specijalnom državnom tužilaštvu saopštio svoja saznanja u okviru predmeta formiranog povodom odluke kojom se ne odobrava izručenje državljanina Turske Binalija Camgoza, potvrđeno je portalu Dan.

Početkom februara Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom navoda o mogućoj korupciji u slučaju odbijanja izručenja državljanina Turske Binalija Camgoza, koji su izneseni na sjednici Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore.

Adžić je ranije kazao da je Camgoz jedan od "najpoznatijih svjetskih kriminalaca", kojeg Turska potražuje zbog više ubistava, preprodaje narkotika, pokušaja ubistva državnih zvaničnika i drugih krivičnih djela, a država Crna Gora odlukom ministra pravde Andreja Milovića mu je "pružila zaštitu".

- Odluka ministra pravde je stvarno neshvatljiva, on mora dati objašnjenje u tužilaštvu, jer je on taj koji može dati odgovore na brojna pitanja. Ono što mogu reći kao bivši ministar unutrašnjih poslova, kada je ovo isto lice bilo u žiži interesovanja, MUP je odbio odobravanje azila, Upravni sud odbio tužbu tog lica, a Viši sud odobrio ekstradiciju, a sada je Milović sve to odbacio. Odlučio je da ne poštuje odluke institucija i ovo je preinačena odluka, istakao je ranije Adžić.

Adžić: Odluka Milovića u slučaju Čamgoz neshvatljiva, nemam dokaze, ali sumnjam na korupciju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:58