/ Dedović i Stamatović
28/02/2024 u 14:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Međunarodna akcija: Zbog likvidacije četiri škaljarca uhapšeno još osam osoba

U pitanju su ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića koja su se dogodila 19. januara 2020. godine u Atini i Alana Kožara i Damira Hadžića 23. jula 2020. godine na Krfu

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije saopštilo je da je u međunarodnoj akciji noćas u Srbiji uhapšeno šest osoba zbog četiri ubistva koja su se dogodila 2020. godine u Grčkoj, prenosi N1.rs.

U pitanju su ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića koja su se dogodila 19. januara 2020. godine u Atini i Alana Kožara i Damira Hadžića 23. jula 2020. godine na Krfu.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u saopštenju navodi da je u koordinisanoj međunarodnoj zajedničnoj akciji istražnih timova Republike Srbije, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Apelacionog tužilaštva Republike Grčke, MUP, UKP, BIA, grčke i španske policije, EUROPOL-a i EURODŽAST-a, noćas u Srbiji uhapšeno šest lica, a u Republici Španiji i Republici Grčkoj po jedno lice.

SDT: Zbog ubistva Kožara i Hadžića istraga protiv deset "kavčana"

- Osumnjičeni su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog djela iz člana 346 KZ i krivično delo teško ubistvo iz člana 114 KZ, zbog izvršenja krivičnog dela dana 19. januara 2020. godine u Atini, u kojoj su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović i dana 23.07.2020. godine kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić na Krfu -piše u saopštenju.

Privedene tri osobe zbog ubistva Kožara i Hadžića

Dodaje se da je krivičnim prijavama obuhvaćeno ukupno 19 osumnjičenih, od kojih je u Republici Srbiji lišeno slobode šest lica i to: D.T, V.M, S.V, N.D, V.V i R.S, a koji će biti privedeni i saslušani u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti donijeta odluka o pokretanju istražnog postupka.

Pored ovih osumnjičenih po jedno lice lišeno je slobode u Republici Španiji i Republici Grčkoj, dok se šest lica nalazi u pritvorima i zatvorima u Republici Srbiji i Crnoj Gori, a šest lica se za sada nalaze u bjekstvu.

Krivičnom prijavom su obuhvaćeni državljani Republike Srbije za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili ova krivična djela, ističe se u saopštenju.

Podsjećamo na pisanje medija da je Milinko Brašnjović, koga je Srđan Lalić, svjedok okrivljeni u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih za najteža krivična djela, imenovao kao direktnog izvršioca ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. godine u Atini, uhapšen sinoć u Španiji. Mnogi mediji pisali su da je Brašnjović mrtav.

Ime Milinka Brašnjevića dospjelo je na stupce crne hronike još 2010. godine kada se MUP oglasio da je razbijena „organizovana kriminalna grupa“ na čijem čelu je bio Aleksandar Stanković, mnogo poznatiji po nadimku Sale Mutavi. Jedan član te grupe, koja se bavila trgovinom droge, bio je osumnjičen i za pokušaj ubistva, niko drugi do Milinko Brašnjović, koji je zajedno sa još jednim saučesnikom pucao na mladića u naselju Medaković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:02