Donacija Ambasade SAD Vrhovnom sudu / - VRHOVNI SUD
08/05/2024 u 15:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Američka ambasada donirala Vrhovnom sudu opremu za medijsku salu

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala opremu za medijsku salu Vrhovnom sudu Crne Gore.

Oprema, vrijedna 148,5 hiljada eura, namijenjena je za održavanje konferencija i aktivnosti za odnose sa javnošću sa ciljem unaprjeđenja komunikacionih sposobnosti Vrhovnog suda i transparentnosti pravosuđa.

- Želim da zahvalim na podršci koju imamo od vas, kao partnera, i na tome što ste upravo nas prepoznali kao važnog nosioca ove vrijedne donacije. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i da ćemo i ubuduće imati zajedničke uspješne projekte koji će doprinijeti jačanju naše institucije - kazala je vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog suda dr Vesna Vučković

Vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog suda potpisala je Pismo o donaciji sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

- Sjedinjene Države godinama ulažu u razvoj pravosudnih institucija u Crnoj Gori i ovom donacijom želimo da pomognemo Vrhovnom sudu da poboljša kapacitete u oblasti odnosa s javnošću i povećamo transparentnost pravosuđa - kazala je ambasadorka Rajnke.                                            

Medijska sala će se koristiti za razne aktivnosti, uključujući audio-vizuelno snimanje sastanaka, opšte sjednice sudija Vrhovnog suda, konferencije za medije, snimanje izjava za medije i slično. Ukupna vrijednost donacije je 159.619,35 dolara, odnosno 148.446,00 eura.

Vlada Sjedinjenih Država, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala je opremu na osnovu prethodno potpisanog Sporazuma o saradnji između Vlade SAD i Vlade Crne Gore.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 04:15