Osnovni sud u Ulcinju / - M.Knežević
30/09/2022 u 15:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Baletiću određen pritvor do 30 dana, naveo da nije imao motiv da "zgazi vozilom druga"

Ispred lokala “Dom kulture” na Adi Bojani povrede opasne po život zadobio je Podgoričanin G.V. (38)

Tokom saslušanja pred sudijom za istragu u Osnovnom sudu u Ulcinju Miroslav Baletić (50) iz Vrbasa naveo je da nije imao motiv da “zgazi vozilom druga” ispred lokala “Dom kulture” na Adi Bojani gdje je povrede opasne po život zadobio Podgoričanin G.V. (38), prenosi Primorski portal. On je uhapšen prošlog vikenda, a na teret mu se stavljaju krivična djela teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

Nakon što je saslušan u Osnovnom sudu u Ulcinju sudija za istrage odredio mu je pritvor do 30 dana. Pritvor je određen zbog opasnosti uticaja na svjedoke.

Prema saznanjima Primorskog portala od izvora bliskih istrazi, Baletić nije priznao djelo, ali je naveo da jeste bilo svađe u lokalu “Dom kulture” na Adi Bojani, te da ne može da se sjetiti da je udario, kako je rekao, druga. Dodao je i da ne bi pobjegao sa lica mjesta da je znao da ga je udario.

Nakon što je, kako se sumnja, Podgoričaninu G.V. nanio teške tjelesne povrede u noći između subote i nedjelje na ušću Bojane, Baletić je navodno pobjegao sa lica mjesta, ali ga je policija ubzo uhapsila. Prema navodima policije, sumnja se da je M.B. upravljajući putničkim motornim vozilom marke „Jeep Grand Cherokee“ podgoričkih registarskih oznaka, udario G.V. kao pješaka i na taj način mu nanio povrede, te se udaljio sa lica mjesta.

Ljekari u Opštoj bolnici Bar su konstatovali teške tjelesne povrede – obostrane prelome skoro svih rebara, frakture butnih kostiju. Zbog prirode povreda povređeni je upućen u Klinički centar Crne Gore.

Teškom incidentu, kako saznaje Primorski portal, navodno je prethodila svađa u lokalu, a Baletić je udaljen iz lokala u alkoholisanom stanju. Potom je navodno ispred nastavio da maltretira dvije djevojke, Podgoričanin je izašao iz lokala i stao u njihovu odbranu, a Baletić je zatim, kako se sumnja, džipom nanio teške tjelesne povrede Podgoričannu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:48