/ ilustracija foto: ž.b.
28/10/2023 u 09:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Beranac optužen zbog udesa: Teško povrijeđena jedna osoba

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni, 2. septembra oko 21 sat, na lokalnom putu Berane-Donja Rženica, u mjestu Luge ivangradske, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio saobraćaj

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva podignutu protiv okrivljenog M.K., iz Berana, zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. On se tereti za udes u kojem je ženska osoba teško povrijeđena.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni  2. septembra oko 21 sat, na lokalnom putu Berane-Donja Rženica, u mjestu Luge ivangradske, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa iz čl.29 st.1 i čl.182 st.3 ZOBS-a na putevima, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život ljudi.

- Na način što je pod dejstvom alkohola u organizmu sa koncentracijom od 0,50 promila upravljao vozilom marke renault megan i nije se kretao u pravcu Donje Rženice desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja, već je bočnim izmicanjem vozila udesno napustio kolovoz puta na desnoj strani. I daljim kretanjem preko zemljanog proširenja prednjom čeonom stranom vozila naletio je na stub ulične rasvete, kojom prilikom je oštećena R.K., koja se nalazila na mjestu suvozača u vozilu, zadobila teške tjelesne povrede- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:36