/ - FOTO: ILUSTRACIJA UPRAVA POLCIIJE TWITTER
16/11/2023 u 15:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bilten MUP-a: Tokom jučerašnjeg dana uhapšeno 10 osoba

U Akciji Poštuj život vrati oružje, tokom prethodnog dana policijski službenici su od građana preuzeli pištolj i 10 komada oružja

Tokom jučerašnjeg dana, na planu suzbijanja kriminaliteta, na teritoriji Crne Gore registrovana su tri krivična djela. Dva su krivična djela teška krađa i jedno neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Oduzeto je oružćje i droga, a 10 osoba je lišeno slobode, četiri osumnjičene osobe su po rješenju Osnovnog tužilaštva zadržana, podnijeto je osam krivičnih prijava, navedeno je biltenom MUP-a.

- Kada je javni red i mir u pitanju službenici Uprave policije registrovali su četiri prekršaja JRM i slobode lišili dva lica. U pitanju su prekršaji fizički napad i vrijeđanje, drsko ponašanje, tuča i omtanje i omalovažavanje policijskog službenika. Policijski službenici OB Podgorica pronašli su i u službene prostorije na dalje postupanje doveli lice za kojim je na snazi raspis o traganju. Registrovano je 10 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega je šest lica lišeno slobode- navodi se u saopštenju MUP - a.

Na putevima u Crnoj Gori prethodnog dana dogodilo se 27 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede. Shodno članu 166 Zakona o prekršajima i članu 296 Zakona o bezbjednosti saobraćaja slobode je lišeno 10 lica.

U Akciji Poštuj život vrati oružje, tokom prethodnog dana policijski službenici su od građana preuzeli pištolj i 10 komada oružja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 02:19