Beđanin na otvaranju obuke / - MUP
28/02/2024 u 18:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brđanin: Imperativ policajaca mora biti konstantno podizanje obučenosti u rješavanju bezbjednosnih izazova

Direktor Uprave policije na otvaranju obuke "Izazovi i najbolje prakse u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala"

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin prisustvovao je danas otvaranju obuke "Izazovi i najbolje prakse u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala" koja je organizovana u Podgorici u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije i organizacijom Chemonics.

Brđanin je tom prilikom iskazao posebnu zahvalnost pomenutim partnerima na izuzetnoj podršci unapređenju kapaciteta Uprave policije koja je od nemjerljivog značaja za ostvarivanje konkretnih rezultata na putu evropskih integracija i dostizanju evropskih standarda.

Proces globalizacije, sve bržeg povezivanja i razmjene ljudi i roba odrazio se i na organizovani kriminal koji je postao složeniji i dinamičniji, poprimivši karakteristike transnacionalnog, i samim tim zahtijeva efikasan odgovor i jedinstven pristup, kako na nacionalnom tako i međunarodnom nivou.

- Zato je važan imperativ svih službenika Uprave policije konstantno podizanje nivoa obučenosti u rješavanju bezbjednosnih izazova, te je jedan od primarnih ciljeva naše službe i intenziviranje saradnje sa renomiranim partnerskim službama kroz sprovođenje zajedničkih obuka, kako bi kroz razmjenu iskustava i najboljih praksi konstantno jačala kapacitete i sposobnosti naših organizacionih jedinica -  naglasio je Brđanin.

Osvrćući se na rezultate koje su pripadnici crnogorske policije ostvarili u borbi protiv kriminala, direktor Uprave policije Zoran Brđanin istakao je da je postizanju ovih rezultata svakako doprinijela i plodotvorna saradnja sa britanskom Vladom koja se najviše ogleda u razvojim projektima, donacijama i sprovođenju obuka, a sve u cilju jačanja naših kapaciteta za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala.

U završnici obraćanja Brđanin je podsjetio na opredijeljenost Uprave policije za zajedničko suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima, te poželio uspješan radni dan i razmjenu najboljih praksi i znanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:46