/ - FOTO: UPRAVA POLICIIJE
24/11/2023 u 17:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budva: Policija pronašla oružje i municiju, podnijeta krivična prijava

Budvanska policija izvršila je pretrese na više lokacija

Budvanska policija je, sprovodeći planske aktivnosti u cilju kontrole bezbjednosno interesantnih lica i pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i njima bliskim licima, su od 16. do 24. novembra izvršili pretrese na više lokacija na teritoriji opštine Budva.

- Postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice M.Š. (25). Tom prilikom pronađena je suva materija zelene boje, mase 11,4 grama za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i drobilica i mobilni telefon. Nadalje, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.M (50). Pronađeno je 29 komada lovačkih patrona. Spisi oba predmeta su upućeni nadležnim tužiocima na ocjenu i mišljenje- navode iz policije.

Osim toga, budvanska policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.R. (65).

- Kod ovog lica je pretresom pronađeno sedam komada oružja od kojih je za pet posjedovao odgovarajuće dozvole, dok su dva komada oružja bila u ilegalnom posjedu. Pronađeno je i 59 komada lovačkih patrona kao i 319 komada municije različite vrste i kalibra. Nakon upoznavanja tužioca sa pomenutim, protiv S.R. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materij- rečeno je iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. februar 2024 09:25