provodjenje do kvona u osnovni sud / - SRDJAN BOLJEVIC
12/12/2023 u 13:53 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Do Kvonu produžen ekstradicioni pritvor za još dva mjeseca

Podsjećamo, prvostepenom presudom državljani Južne Koreje Do Kvon i Hon Čand Jun proglašeni su krivim za krivično djelo falisfikovanje isprave i osuđen na po četiri mjeseca zatvora

Podgorički Viši sud produžio je ekstradicioni pritvor kralju kriptovaluta Do Kvonu za dva mjeseca. To je potvrdila Marija Raković samostalna savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda.

Potvrđena presuda od po četiri mjeseca zatvora Do Kvonu i Čand Junu

Podsjećamo, prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici državljani Južne Koreje Do Kvon i Hon Čand Jun proglašeni su krivim za krivično djelo falisfikovanje isprave i osuđen na po četiri mjeseca zatvora.

Milović izručuje Do Kvona Sjedinjenim Američkim Državama?

U kaznu im je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru, gdje se nalaze od 23. marta.

Viši sud je 17. novembra donio odluku da su ispunjeni svi uslovi za izručenje Do Kvona, koji je uhapšen zbog prevare na tržištu kriptovaluta. U rješenju o izručenju navedeno je da je okrivljeni Do Kvon "dao saglasnost da se po skraćenoj proceduri izruči nadležnim organima Južne Koreje". 

Kako je i SAD zatražio izručenje Do Kvona, "o navedenom konačnu odluku donijeće ministar pravde Crne Gore", navodeno je tada iz Višeg suda.

Do Kvon, koga američke i južnokorejske vlasti sumnjiče za prevaru na tržištu kriptovaluta tešku više od 40 milijardi dolara, uhapšen je prije nekoliko mjeseci, zajedno sa sunarodnikom Hon Čand Junom, prilikom pokušaja da napuste Crnu Goru. Prema crnogorskom zakonodavstvu, za krivično djelo falsifikovanje isprava predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do pet godina.

Južnokorejski tužilac, koji vodi istragu o propalom kripto projektu Terra-Luna, saopštio je da osnivač te kompanije Do Kvon treba da bude izručen Seulu radi suđenja, piše Vol strit žurnal. Južna Koreja i SAD su zatražile njegovo izručenje kako bi se suočio sa optužbama u vezi s kolapsom njegove kripto imperije, vrijedne 40 milijardi dolara.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 14:59