depo tunel / - FOTO: DAN
26/09/2023 u 21:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Donijeta naredba o sporovđenju istrage protiv kopača tunela

Osumnjičeni državljani Srbije u periodu od 8. septembra do 11. septembra ušli u prostorije depoa, obili zaključanu kancelariju u kojoj se nalazi oružje i uzeli 16 pištolja i tri puške

Osnovno tužilaštvoPodgorica donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Veljka Markovića, Milana Markovića, Dejana Jovanovića, Vladimira Erića, Predraga Mirotića i više NN lica, zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici.

U dokumentu tužilaštva OT navodi se da su oni početkom jula postali pripadnici kriminalne grupe sa više nepoznatih osoba. Da je ženska osoba koristeći lažnu ispravu na ime Andrijana Marić posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor sa podrumskim prostorijama, koji se nalazi u Njegoševoj ulici, piše portal RTCG.

Ugovor je, kako se navodi u naredbi, potpisala 24. jula i to na period od tri godine sa cijenom zakupa od 1.400 eura mjesečno, pri čemu je dogovoreno da ključeve od podruma preuzme osoba koja se takođe lažno predstavljala, kao Edin Adžihmetović. U njegovim rukama ključ je završio 7. avgusta.

U narebi se navodi da su osumnjičeni državljani Srbije u periodu od 8. septembra do 11. septembra ušli u prostorije depoa, obili zaključanu kancelariju u kojoj se nalazi oružje i uzeli 16 pištolja i tri puške. Sve to je 11. septembra završilo u stanu u Ulici Ksenije Cicvarić koji je zakupila osoba koja se takođe lažno predstavljala kao Miloš Marković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 22:31