Privođenje Ibrahimovića / - FOTO: LAZAR RUŽIĆ/DAN
27/02/2024 u 21:37 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Advokat Lekić: Ibrahimoviću određeno zadržavanje do 72 sata, branio se ćutanjem

Saslušana su i dva očevica događaja, međutim, zbog situacije u kojoj su se našli, zbog mjesta gdje su se nalazili, nisu mogli da razaznaju, niti su mogli da prepoznaju lice osumnjičenog, tako da se o identitetu niko od njih nije mogao izjasniti, istakao je Lekić

Baraninu Dinu Ibrahimoviću, osumnjičenom za ubistvo Edmonda Mustafe, određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Na teret mu se stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Ibrahimović je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem.

U pucnjavi koja se jutros oko 9 časova dogodila na uglu Ulice popa Dukljanina i Ulice maršala Tita u Baru ubijen je Edmond Mustafa. On se u policijskoj evidenciji vodio kao bezbjednosno interesantno lice.

Ibrahimoviću je određeno zadržavanje po četiri osnova, kazao je u izjavi za medije jedan od njegovih branilaca, advokat Damir Lekić.

- Zadržavanje mu je određeno zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od uticaja na svjedoke, zatim opasnosti od ponavljanja djela i zbog načina izvršenja i težine krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, naveo je Lekić.

Kako je dodao, večeras su saslušana i dva svjedoka, očevici događaja.

- Međutim, oni, zbog situacije u kojoj su se našli, zbog mjesta gdje su se nalazili, nisu mogli da razaznaju, niti su mogli da prepoznaju lice osumnjičenog, tako da se o identitetu niko od njih nije mogao izjasniti, istakao je Lekić.

Osumnjičeni je doveden na saslušanje pod jakim mjerama obezbjeđenja, a prilikom ulaska u zgradu tužilaštva nosio je pancir i kacigu.

Ibrahimovića je saslušala tužiteljka Irena Burić.

image

Privođenje Ibrahimovića

- FOTO: LAZAR RUŽIĆ/DAN
image

Privođenje Ibrahimovića

- FOTO: LAZAR RUŽIĆ/DAN
image

Privođenje Ibrahimovića

- FOTO: LAZAR RUŽIĆ/DAN

Prema operativnim i obavještajnim podacima kojima Uprava policije raspolaže i osumnjičeni Ibrahimović i ubijeni Mustafa su pripadnici jedne kriminalne grupe koja djeluje na crnogorskom primorju.

Ibrahimović se već potražuje na međunarodnom nivou – za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji.

Kako su saopštili danas iz Uprave policije, tokom sprovođenja blokade grada i preduzetih potražnih mjera i radnji i pretrage terena, u izuzetno kratkom roku, a na osnovu opisa izvršioca krivičnog djela, efikasne reakcije službenika Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ i djelotvorne i blagovremene postavke službe, spriječen je u bjekstvu osumnjičeni D.I. (27) i lišen slobode.

- Tom prilikom on je upravljao električnim trotinetom, a na glavi nosio kacigu. Pretragom terena u prvcu bjekstva D.I. policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađeno vatreno oružje – automatska puška.

UP: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Mustafe, pronađena automatska puška

U Baru ubijen Edmond Mustafa: Dino Ibrahimović osumnjičen za ubistvo

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 02:40