Slavko Stojanović / - FOTO: LAZAR RUžIć
29/11/2023 u 11:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izjavljena žalba zbog odluke o pritvaranju Stojanovića

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana i Igoru Baćoviću iz Nikšića

Advokat Mihailo Volkov potvrdio je za Portal RTCG da je izjavio žalbu na odluku sudije za istragu podgoričkog Višeg suda da odredi pritvor do 30 dana bivšem direktoru policije Slavku Stojanoviću. Žalba je izjavljena vijeću Višeg suda.

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana i Igoru Baćoviću iz Nikšića.

Odluke je donijela sudija Suzana Mugoša. 

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti bivšeg šefa crnogorske policije Slavka Stojanovića da je omogućio šverc cigareta. Osim Stojanovića, juče je uhapšen i Igor Baćović iz Nikšića, ovlašćeno lice u firmi za transport. Stojanović je pred tužiocem negirao krivicu.

Kako je ranije saopštio u izjavi za Portal RTCG advokat Mihailo Volkov, njegov klijent Slavko Stojanović iznio je odbranu i bio je voljan da odgovara na pitanja tužioca.

- U potpunosti se sjeća događaja koji je navodno poslužio SDT-u za osnov, odnosno za ono što mu je stavljeno na teret, a radi se navodno o nekom usmenom nalogu mog branjenika koji je on dao drugom policijskom službeniku, koji je trećeg obavijestio da se navodno pusti kamion koji je zaustavljen sa cigaretama negdje u Zeti. I da mu se omogući kretanje. A kako se moj branjenik sjećao detalja u potpunosti, on je odgovarao na pitanja na koji način odbrana smatra da je nakon svega u potpunosti nepostojeći osnov sumnje. Međutim, SDT je i pored toga odredilo zadržavanje - kazao je Volkov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 09:54