/ Viši sud - foto: Dan arhiva
17/07/2023 u 14:26 h
Žana Bojanić, Bojana BožovićŽana Bojanić, Bojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanić ostaje u pritvoru, advokatica Jović na slobodi nakon 15 mjeseci

Tužilaštvo tereti Jović da je po nalogu Jovanića, u situacijama kada se pojavljivala kao stečajna upravnca, odugovlačila stečajni postupak u cilju prouzrokovanja što većih troškova

Advokatici i stečajnoj upravnici Snežani Jović u podgoričkom Višem sudu, nakon 15 mjeseci, danas je ukinut pritvor. Bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić  ostaje u pritvoru. 

Sud odbio jemstvo Snežane Jović od 544.400 eura

Podsjećamo, Jović je obuhvaćena optužnicom Specijalnog tužilaštva da je kao pripadnik kriminalne organizacije Blaža Jovanića zloupotrebljavala poziciju stečajne upravnice u stečajnim postupcima koji su se vodili pred Privrednim sudom.

- Nije bilo mog kriminalnog plana, već je to bio plan specijalne tužiteljke Lidije Mitrović, da lažnim optužbama protiv mene i mojih kolega, prikrije svoje kriminalne radnje po zadatku bivšeg odbjeglog biznismena kojem neću pominjati ime, zbog moje lične bezbjednosti, već ću pokrenuti krivični postupak- kazala je Jović na suđenju u Višem sudu u Podgorici.

Sudiji predala novinske članke u kojima se pominje u oktobru 2019. i januaru 2020. godine, dodajući da ima i objavljenih poruka na Jutjubu. Jović je odbacila navode optužnice Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da je pribavila bilo kome protivpravnu imovinsku korist.

Ona je  u pritvoru bila od 9. maja kada.  Zbog sumnje da su počinili stvaranja kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja na optužnici su i  stečajni upravnici Saša Zejak, Sanja Lješković, Ranko Radinović, Sreten Mrvaljević, vlasnici firmi za obezbjeđenje Pavić Globarević, Stana Čelebić i Darko Perović, procjenitelji Omer Markišić i Dejan Golubović, te vlasnici kompanije,,Ogimar“ Danijela i Dušan Laković.

Na optužnici su i kompanije Titan security d. o. o. Podgorica, Securitas Montenegro d. o. o. Podgorica, Top force system d. o. o. Nikšić i Ogimar MNE d. o. o. Podgorica.

Tužilaštvo tereti Jović da je po nalogu Jovanića u situacijama kada se pojavljivala kao stečajna upravnca odugovlačila stečajni postupak u cilju prouzrokovanja što većih troškova tako što bi angažovala saradnike, advokate, te fizičko obezbjeđenje čak i u situacijama kada je to bilo nepotrebno

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:05